Σύμφωνα με τη The Wall Street Journal, η Apple το πρώτο τρίμηνο του 2015 είχε το συντριπτικό ποσοστό κερδών στην αγορά των smartphones με το εντυπωσιακό 92%.

 

Πέρυσι, η Apple κατείχε ποσοστό 65% των λειτουργικών εσόδων της αγοράς των smartphones. Στον τομέα πωλήσεων συσκευών, η Apple έχει λιγότερο από το 1/5 των πωλήσεων smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, με την βιομηχανία κατασκευής smartphones να έχει 1000 εταιρείες παγκοσμίως σε όλους τους τομείς.

Η Samsung, που ακολουθεί την Apple, έχει το 15% των κερδών στην αγορά των smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2015 ενώ οι υπόλοιποι κατασκευαστές δεν σημειώνουν σημαντικά κέρδη. Οι υψηλότερες τιμές, είναι ο λόγος που η Apple κυριαρχεί στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας απλησίαστα για άλλες εταιρείες κέρδη. Η μέση τιμή ενός iPhone είναι $659, τρεις φορές υψηλότερη από την μέση τιμή ενός Android κινητού, που είναι περίπου $185.

Αν και από την αναφορά του The Wall Street Journal απουσιάζουν εταιρείες όπως Xiaomi και Micromax, η απόδοση τους στον τομέα των πωλήσεων δεν αρκεί για να αλλάξει και πολύ την εικόνα των κερδών σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν επίσης λάβουμε υπόψη μας ότι η Apple ετοιμάζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να διοχετεύσει στην αγορά περίπου 85 με 90 εκατομμύρια iPhone 6s και iPhone 6s Plus, το πιθανότερο είναι να διατηρήσει την κυριαρχία της σε αυτό τον τομέα.