Στις 5 το απόγευμα έπρεπε να βρίσκονται στην Αθήνα οι επιβάτες του μεσημεριανού Intercity κι ακόμη… στη Θήβα βρίσκονται!

 

Η απίστευτη ταλαιπωρία τους άρχισε με το… καλημέρα. Οι επιβάτες του δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Αθήνα, που έπρεπε να αναχωρήσει από τη συμπρωτεύουσα στις 12:04 έβλεπαν, στις 13.00, το τρένο τους να βρίσκεται… εκτός γραμμής και να αντιμετωπίζεται “ηλεκτρολογικό πρόβλημα” σε ένα από τα βαγόνια!

Τελικά, το δρομολόγιο ξεκίνησε με καθυστέρηση γύρω στις 13:30! Κάποιοι που προσπάθησαν να παραπονεθούν για το ότι κάποιοι κάπνιζαν στη μέση του συρμού, με αποτέλεσμα η “τσιγαρίλα” να απλώνεται σε όλο το τρένο, “σκόνταψαν” στους υπόλοιπους, που έλεγαν:

-Εδώ κάναμε τόση ώρα να ξεκινήσουμε και εσείς φωνάζετε για τα… τσιγάρα;

Στις 6 το απόγευμα το τρένο βρίσκονταν… κάπου στη Θήβα, ενώ η ώρα άφιξης στην Αθήνα ήταν, κανονικά, στις 5 το απόγευμα. Φυσικά, όσοι είχαν ρυθμίσει τις δουλειές τους με βάση το χρόνο άφιξης της αμαξοστοιχίας, είχαν πέσει έξω… Αναρωτιόντουσαν αν θα μπορούσαν να αποζημιωθούν από κάποιον για όλα αυτά. Το προσωπικό, πάντως, δεν απαντούσε σε τέτοιου είδους ερωτήσεις…