Την πρόθεση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν μόνο τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών γνωστοποίησε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, στο επίκεντρο της οποία τέθηκε η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα δανεισμού της χώρας.

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Δεσμευόμαστε ότι θα ψηφίσουμε αυτά που συμφωνήσαμε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και μόνο και όχι άλλα μέτρα τα οποία επιβάλλονται κατά παράβαση της συμφωνίας που είχαμε κάνει», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι με τη συμφωνία έγινε ένα πραξικόπημα στην καρδιά της Ευρώπης. Όπως είπε, ο Έλληνας πρωθυπουργός εκβιάστηκε να ‘ρθει σε συμφωνία, σε ένα κείμενο εντελώς διαφορετικό από το κείμενο το οποίο συζητήθηκε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και το οποίο ενεκρίθη από τη Βουλή.

«Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι το οποίο θέλει στη δημοκρατία να μην αποφασίζουν οι λαοί αλλά να αποφασίζουν κάποιοι μη εκλεγμένοι από το Βερολίνο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κατά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, το πραξικόπημα συνεχίζεται στην Ελλάδα, καθώς «επιθυμούν διακαώς να πέσει η κυβέρνηση και να την αντικαταστήσει κυβέρνηση που δεν έχει επιλέξει ο λαός, ανατρέποντας την απόφαση του δημοψηφίσματος».

«Δεν θα επιτρέψουμε το πραξικόπημα. Η κυβέρνηση έχει την έγκριση και την εντολή του ελληνικού λαού», σημείωσε.  

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικού σκοπού, ο κ. Καμμένος είπε ότι κάτι τέτοιο επιδιώκουν «αυτοί που κάνουν το πραξικόπημα, αυτοί που θέλουν να αντικαταστήσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση με μια κυβέρνηση ημετέρων».