efimerides_07Ας ρίξουμε μια ματιά στα σημερινά (Τρίτη 21 Ιουλίου 2015) πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 14 «ναι» και «όχι» για τις τράπεζες

Χρηστικό θέμα στο πρωτοσέλιδο του αγγελιοφόρου, που τονίζει: “Οι τράπεζες είναι ανοιχτές από χτες, τα προβλήματα, όμως, παραμένουν για τις συναλλαγές σε αυτές, ενώ πλήθος είναι και τα ερωτήματα των συναλλασσομένων. Χτες, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών παρέσχε λεπτομερείς οδηγίες και απαντήσεις για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν από το άνοιγμα νέων λογαριασμών μέχρι και τις μισθοδοσίες”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Kούρεμα" καταθέσεων και πλειστηριασμοί αλά Ισπανικά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διατάξεις-σοκ για τη "διάσωση" των τραπεζών, που φτάνουν ως το "κούρεμα" των καταθέσεων και τους πλειστηριασμούς-εξπρές ακινήτων (έναντι απλήρωτων οφειλών στο Δημόσιο και στις τράπεζες), περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή".

ΕΘΝΟΣ: "Νέα πρόταση για την πρώτη κατοικία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αίτημα στους θεσμούς για την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου που θα προστατεύει την κύρια ή τη μοναδική κατοικία από τους πλειστηριασμούς υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης. Για να υπαχθούν στις διατάξεις οι δανειολήπτες θα πρέπει να πληρούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια αλλά και να καταβάλλουν ορισμένο ύψος μηνιαίας δόσης. Το "Εθνος" δημοσιεύει πίνακες με τα ποσά για κάθε περίπτωση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Άγιος Παΐσιος: Αγανακτισμένος ο λαός από τους πολιτικούς θα παρακαλάει να σωθεί από… αλλού

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “η λύση για τους Έλληνες θα είναι εξωκοινοβουλευτική. Οα έρθει από δύναμη που δεν βρίσκεται στη σύνθεση της παρούσης βουλής! Γι' αυτό και όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας, μες στην απελπισία και τον θυμό τους, στρέφουν πλέον το βλέμμα και τις προσδοκίες τους προς τον πανελληνισμό: όντως, και το έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, οι Πανέλληνες του Μυστρά έκαναν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους (με χαρακτήρα προετοιμασίας για τα επερχόμενα δραματικά γεγονότα) μέσω του Πατριωτικού Συνδέσμου, πολιτικού φορέα των Πανελλήνων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μνημόνιο με δόσεις για να μην πέσουν κάτω από "120".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πριν καλά καλά περάσουν 10 ημέρες από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, η κυβέρνηση άρχισε τις υποχωρήσεις δίνοντας τροφή σε αυτούς που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Σε συνεργασία με την Κομισιόν, αναβάλλει για τις αρχές Αυγούστου τα μέτρα για το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών, ενώ αναζητά τρόπους να αποφύγει την αξιολόγηση των θεσμών στα ελληνικά υπουργεία".

ΕΣΤΙΑ: "Το κράτος Ευρω-μπακάλης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όταν την 1η Ιανουαρίου 1981 η χώρα μας εντάχθηκε στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), ένα από τα σπουδαία πράγματα που συνέβησαν ήταν ότι σταδιακά απελευθερώθηκαν οι τιμές των προϊόντων. Προ της εντάξεως ίσχυσε διατίμηση σε σωρεία αγαθών και υπηρεσιών, γεγονός που στρέβλωνε την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς. Επρόκειτο για το αλήστου μνήμης "κράτος-μπακάλη" της μεταπολεμικής περιόδου".

Η ΑΥΓΗ: "Σημαδιακή Τετάρτη για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καθοριστικής σημασίας για την αντοχή της κυβέρνησης, το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ως ένα βαθμό τον χαρακτήρα της συμφωνίας με τους δανειστές αναδεικνύεται η αυριανή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή επί του δευτέρου νομοσχεδίου "προαπαιτούμενων" μέτρων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Με "εκπτώσεις" το νέο πακέτο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χωρίς τα μέτρα για τη φορολογία των αγροτών και το συνταξιοδοτικό, που αναβάλλονται για αρχές Αυγούστου, κατατίθεται στη Βουλή το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο θα τεθεί αύριο προς έγκριση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η αγορά όμηρος των capital controls".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επαναλειτούργησαν χθες, ύστερα από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας, όλα τα καταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ωστόσο, ολόκληρη η οικονομία εξακολουθεί να είναι παγιδευμένη στους αμέτρητους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ες αύριον τα… σπουδαία

Η εφημερίδα αναφέρεται στην ψηφοφορία στη Βουλή και τονίζει: “Ενόψει της κρίσιμης αυριανής ψηφοφορίας οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διαμηνύουν ότι το σχέδιο νόμου για την έγκριση του δεύτερου πακέτου μέτρων δεν πρέπει να πάρει λιγότερες από 120 ψήφους από κυβερνητικούς βουλευτές, ωστόσο ήδη αρκετοί έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους. Στο μεταξύ πηγές της Κομισιόν διευκρινίζουν ότι πρόωρες συντάξεις και φορολόγηση αγροτών ήταν προγραμματισμένο να ψηφιστούν στις αρχές Αυγούστου.”

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργανώνουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη. Ανοίγουμε πλατιά συζήτηση για την πολιτική του ΚΚΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι συμμετείχαν στη χτεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αγωνιούν για τις ρυθμίσεις δικηγόροι και καταθέτες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς τις ρυθμίσεις για πρόωρες συντάξεις και φορολόγηση αγροτών οδεύει προς τη Βουλή το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων. Θα περιλαμβάνει τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που έχει ξεσηκώσει σφοδρές αντιδράσεις από τον νομικό κόσμο και την ευρωπαϊκή Οδηγία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κούρεμα και στις καταθέσεις".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ρώσος μεγιστάνας δίνει 100.000.000 για να βρει εξωγήινους

“Ο Ρώσος μεγιστάνας Γιούρι Μίλνερ είναι αποφασισμένος να βρει… εξωγήινη ζωή στον πλανήτη! Είναι μάλιστα τόσο αποφασισμένος όσο τα… 100.000.000 δολάρια που θα δαπανήσει για να προσφέρει στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου, τα κορυφαία εργαλεία του κόσμου! Κάπως έτσι, οι αστρονόμοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την πιο εντατική έρευνα για τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής της Ιστορίας, «στήνοντας αφτί» για πιθανά ραδιοσήματα προερχόμενα από προηγμένους πολιτισμούς πέρα από το ηλιακό μας σύστημα. Στο «τιμόνι» του πιο φιλόδοξου εγχειρήματος για εξεύρεση εξωγήινης ζωής βρίσκεται ο Στίβεν Χόκινγκ”, γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Πού είναι ο Άλεξ;

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις της μητέρας του εξαφανισμένου παιδιού: “«Όλοι ξέρουν, αλλά σιωπούν» λέει δακρυσμένη η Νατέλα «Ακόμη και σήμερα η Αστυνομία δεν έχει ερευνήσει το σπίτι του παππού των παιδιών που εξαφάνισαν το 2006 το σώμα του γιου μου»”.

Kontranews: "Τι θα γίνει στις εκλογές που έρχονται".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ό,τι έγινε το 1952, τότε που ο υπερδημοκράτης Γεώργιος Παπανδρέου προσχώρησε στον δεξιό Πανάγο, για να εκλεγεί βουλευτής στην Πάτρα. Και ότι έγινε το 1956, τότε που όλα τα στελέχη του Κέντρου, αδελφοί Τσάτσοι, Αβέρωφ, Κασιμάτης και ένα σωρό άλλοι, μπήκαν στην ΕΡΕ και σάρωσε ο Καραμανλής. Αυτό θα γίνει και στις εκλογές που έρχονται. Ο Αλέξης θα σαρώσει με 60% και πάνω".

SPIRTO: Κατάσχεση στο Σκορπιό

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “τον μπελά του έχει Βρει ο Ρώσος μεγιστάνας με την επιλογή του να παντρευτεί πριν από 23 χρόνια την Έλενα Ριμπολόβλεβα. Η διάσταση στον γάμο τους το 2008 έφερε οικονομικές φουρτούνες στον Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, αφού είδε την πρώην του να διεκδικεί μερικά δισεκατομμύρια από την περιουσία του και τώρα έχει Βάλει στο μάτι τον Σκορπιό, τον ιδιωτικό παράδεισο του αξέχαστου Αριστοτέλη Ωνάση, που ίσως να αλλάξει και πάλι χέρια”.

STAR PRESS: Χάκερς απειλούν να τους… βγάλουν στη φόρα

“Μια ομάδα χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της προσωπικές πληροφορίες τουλάχιστον 37 εκατομμυρίων... άπιστων συζύγων, τις οποίες έκλεψε από τον ιστότοπο γνωριμιών, ενώ απειλεί πως θα δώσει στη δημοσιότητα γυμνές φωτογραφίες και θα αποκαλύψει τις φαντασιώσεις των χρηστών, αν δεν κλείσει άμεσα ο ιστότοπος αυτός”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στον "αέρα" το Χ.Α.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "άγνωστο παραμένει το πότε θα λειτουργήσει το Χρηματιστήριο, με τις Αρχές να αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε αφενός να περιφρουρηθεί η αγορά και αφετέρου να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση Ελλήνων και ξένων επενδυτών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η τρόικα επέστρεψε".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ξεκίνησε από χθες η εκ νέου άφιξη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα, που στόχο έχει την επιτήρηση και πάλι της ελληνικής οικονομίας ώστε στο προσεχές διάστημα να "κλειδώσει" και η τριετής συμφωνία με τους δανειστές, ύψους περίπου 86 δισ. ευρώ".