H MKO Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων καλούν τους νέους να πάρουν μέρος στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ψηφίζοντας ό,τι επιθυμούν. "Το τι θα ψηφίσουμε είναι επιλογή μας, το να ψηφίσουμε είναι υποχρέωση μας", είναι το σύνθημά τους! 


Μάλιστα, καλούν τους νέους να στέλνουν μηνύματα στα social media με το χάσταγκ #GOVOTE και θα ενημερώνουν, από σήμερα το απόγευμα, με περίπτερο που θα "στήσουν" στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Το κείμενο της ανακοίνωσής τους έχει ως εξής:

"Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, η Ελλάδα καλείται να ψηφίσει με ένα σημαντικό ΝΑΙ ή ένα σημαντικό ΟΧΙ. Η ιδιαιτερότητα αυτής της ψηφοφορίας είναι ότι καλούνται να ψηφίσουν, για πρώτη φορά, οι νέοι, ηλικίας 18 ετών, η νέα γενιά της Ελλάδας. 
Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων σας καλούν να ενημερωθείτε και να ψηφίσετε συνειδητά, να πάρετε μέρος και να μην απέχετε από τις εξελίξεις που θα επηρεάσουν το μέλλον της χώρας και το δικό σας.
 
18 νέοι από 7 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους, τις ανησυχίες τους, το πολιτικό και κοινωνικό τους ενδιαφέρον, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους Έλληνες πολίτες να μείνουν ενεργοί και να πάρουν μέρος στη ψηφοφορία. Κοντά σε αυτούς θα έρθουν και άλλοι νέοι της Ευρώπης και του κόσμου, γιατί όχι και εσείς;!
Βγάλτε μια φωτογραφία με ένα μήνυμα που παρακινεί τους νέους να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία και στο τέλος αυτού σημείωσε #GOVOTE. Θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις στο https://www.facebook.com/events/922992161086263/
Τις επόμενες μέρες, θα μας βρείτε, την Παρασκευή και το Σάββατο 3-4/07/2015, στις 17.00, στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Ελάτε να γνωριστούμε, να πάρετε μέρος στα δρώμενα και τις εκπλήξεις που έχουμε ετοιμάσει και να συζητήσουμε.
Το τι θα ψηφίσουμε είναι επιλογή μας, το να ψηφίσουμε είναι υποχρέωση μας!"