Θετικές εντυπώσεις άφησε ο ΠΑΟΚ του Ίγκορ Τούντορ στην πρώτη φιλική αναμέτρηση που έδωσε στην Ολλανδία, όμως τα δυσάρεστα δεν έλειψαν.

 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 3-1 της Κοτ Αζούρ (μικτή ομάδα Βέλγων και Ολλανδών ελεύθερων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών), αλλά έχασε τον Αθανασιάδη, ο οποίος τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός υποχρεώσεων για έναν μήνα! Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, στην πρώτη ευκαιρία του ματς, στο 8’, έβαλε την κόντρα στον αντίπαλο αμυντικό και αποκόμισε ένα κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

Τον αντικατέστησε ο Σαλπιγγίδης και, πριν η ομάδα βρει τις νέες θέσεις, βρέθηκε και πίσω στο σκορ: Ο Φουρτάδο στο 14’ έκανε το 0-1.

Η ισοφάριση ήρθε στο 33’ με την προβολή του Σαλπιγγίδη, ενώ στο 66’ ο Σαββίδης έβαλε το Δικέφαλο μπροστά στο σκορ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μάρτενς στο 87’. Επίσης, ο ΠΑΟΚ είδε τη μπάλα να σταματά τέσσερις φορές στα δοκάρια…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος (61΄ Μελίσσας), Βίτορ (61΄ Σκόνδρας), Κόστα (61΄ Χαρίσης), Τζαβέλλας (61΄ Πουγγουρας), Μυστακίδης (61΄ Λουκας), Κίτσιου (61΄ Σαββίδης), Μαντούρο (61΄ Κάτσε), Γκολάσα (61΄ Μάρτενς), Πέλκας, Αθανασιάδης (10' Σαλπιγγίδης, 70΄ Μυστακίδης), Περέιρα (61΄ Κοροβέσης)

Κοτ Αζούρ: Μποξ, Μπαρέντσε, Βίνκελ, Φαν ντεν Μπουμ, Ντε Φλουχτ, Κοσκούν, Κονταλάκ, Φουρτάδο, Αϊντίν, Γιανγκά, Οφορί

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Βαν Μπαλεγκόι, Αμπίσι, Εφε, Εμιρκάν, Μποαβεντούρα, Γιασάρ, Πασέκα