Το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς είναι μέχρι την 18η Αυγούστου, οπότε και η τελική συμφωνία θα έλθει στη Βουλή, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ ΣΚΑΙ.

 

Η κ. Γεροβασίλη είπε, επίσης, ότι εστάλη η επιστολή της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ, ενώ σημείωσε -σε άλλο σημείο- ότι η άποψη του ΔΝΤ για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση η οποία θεωρεί το ότι (αυτή η θέση) εκφράζεται από το ΔΝΤ, υποβοηθά τη δική της προσπάθεια. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το ΔΝΤ προφανώς είναι πιο δύσκολο στις διαπραγματεύσεις, με τους πιο σκληρούς όρους και δεν μας είναι και πολύ ευχάριστο ως συνομιλητής».

Αναφορικά με το τυπικό αίτημα του ΔΝΤ, περί μετάβασης στα υπουργεία των στελεχών του και συνάντησης τους με τους υπουργούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχθηκε την ύπαρξη πολύ αυστηρού κανονιστικού πλαισίου του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι από τον Φεβρουάριο το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ήταν «να κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια την δουλειά τους, αλλά η συζήτηση (να) γίνεται θεσμικά».

Είπε ότι το «τεχνικό εμπόδιο» συζητείται, διευκρινίζοντας πως «αυτό το οποίο έχει εισηγηθεί η ελληνική πλευρά είναι οι συζητήσεις να γίνουν με τον κ. Χουλιαράκη και με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αλλά προφανώς αυτή είναι μία συζήτηση, η οποία είναι σε εξέλιξη».