Δεν είχαν αφήσει… πορτοφόλι για πορτοφόλι οι τρεις αλλοδαποί. Πεδίο δράσης τους τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Θύματά τους οι ανυποψίαστοι επιβάτες. Και τρόπος δράσης τους το… στριμωξίδι στις πόρτες.

 

Ο 41 χρόνων Αλβανός και δυο ομοεθνείς του, έμπαιναν στα λεωφορεία που ήταν γεμάτα και άπλωναν τα χέρια τους σε τσέπες και τσάντες, αρπάζοντας πορτοφόλια και χρήματα.

Ο 41χρονος συνελήφθη χθες (14-07-2015) το πρωί, μέσα σε λεωφορείο. Μόλις είχε αρπάξει το πορτοφόλι από την τσέπη παντελονιού ηλικιωμένου επιβάτη.

Συνεπιβάτης του ηλικιωμένου είδε τις κινήσεις του λωποδύτη και, με το κινητό του τηλέφωνο, ειδοποίησε τις Αστυνομικές Αρχές. Στη συνέχεια ακινητοποίησε τον Αλβανό πορτοφολά και τον παρέδωσε σε δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας Ζ, που έσπευσαν στο σημείο.

Πώς δρούσαν οι πορτοφολάδες

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, ο συλληφθείς, δρώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τουλάχιστον ακόμη δύο ομοεθνείς συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Ιουλίου 2015, έκλεψε τουλάχιστον τέσσερα πορτοφόλια κι ένα κινητό τηλέφωνο από επιβάτες αστικών λεωφορείων, κατά τη στιγμή που αυτοί ανέβαιναν, ή κατέβαιναν στις στάσεις.

Το… κόλπο των δραστών είχε ως εξής: Στέκονταν στις πόρτες και, καθώς οι επιβάτες στριμώχνονταν για να ανέβουν και να κατέβουν, αυτοί, με επιδέξιες κινήσεις, άρπαζαν τα πορτοφόλια!

Ο συλληφθείς, ο οποίος διαμένει παράνομα στη χώρα, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες ενέργειες.