Εμφανιζόταν ως εισαγγελέας και εξαπατούσε τους πάντες! Ακόμη και εργολάβο έπεισε και του πήρε ολόκληρο σπίτι!

Ο λόγος για 43χρονο Έλληνα ο οποίος συνελήφθη χθες(14-07-2015) το μεσημέρι στην Πολίχνη, ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της Αντιποίησης Αρχής, της Πλαστογραφίας, της Απόπειρας Απάτης, της παράβασης του Νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων και άλλα συναφή αδικήματα.

Μάλιστα, κατά τη σύλληψή του, επέδειξε στους αστυνομικούς θεωρημένο φωτοαντίγραφο πλαστής ταυτότητας στην οποία εμφανιζόταν ως… εισαγγελέας!

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστές εισαγγελικές ταυτότητες, πλαστή αίτηση έκδοσης άδειας ικανότητας οδήγησης, πλαστή άδεια οδήγησης σε θεωρημένο φωτοαντίγραφο, πλαστό αποφυλακιστήριο από Κατάστημα Κράτησης, δυο συσκευασίες με πλαστικές ταινίες ταυτοτήτων και τρεις πλαστές σφραγίδες!

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 43χρονος εμφανιζόταν σε όλους ως… εισαγγελέας (σε γείτονες και γνωστούς). Μάλιστα, ως εισαγγελέας αγόρασε σπίτι από πολιτικό μηχανικό δίνοντας μόνο μια μικρή προκαταβολή και μη αποπληρώνοντας 40.000 ευρώ!

Ο δράστης ήταν γνωστός κι από άλλες απάτες, στην αστυνομία. Μάλιστα, έχει καταδικαστεί σε 14ετή κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κι άλλες επτά αποφάσεις άλλων δικαστηρίων, για συνολική ποινή φυλάκισης 12 ετών, επειδή πότε εμφανιζόταν ως δικηγόρος, πότε ως αστυνομικός κι εξαπατούσε τους πολίτες.

Για παρόμοια περίπτωση έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά μηνών και από δικαστήριο της Αθήνας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή του δράστη σε παρόμοιες υποθέσεις.