Με το νομοσχέδιο που εισήχθη, χθες βράδυ, στη Βουλή και συζητείται, αυτήν την ώρα, στο σύνολο των επιτροπών, ασχολούνται οι περισσότερες σημερινές (Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015) εφημερίδες.

 

Αναλυτικά

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τι αλλάζει για καταθέσεις, πλειστηριασμούς

H εφημερίδα αναφέρει: “Χωρίς το θέμα της φορολόγησης των αγροτών και το συνταξιοδοτικό ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20ή Αυγούστου”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "H λίστα με ασημικά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "λιμάνια, παραλίες, δημόσιες εκτάσεις, ακίνητα, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, σιδηρόδρομοι, οδικοί άξονες, μέχρι... και βραχονησίδες της Ελλάδας. Απ' όλα περιλαμβάνει το πακέτ με τα "ασημικά" του κράτους που μπορούν να βγουν προς πώληση τα επόμενα χρόνια, προς μεγάλη ικανοποίηση εγχώριων και ξένων συμφερόντων, τα οποία ορέγονται τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας και μάλιστα σε... τιμή ευκαιρίας λόγω της κρίσης!".

ΕΘΝΟΣ: "Ρήξη Τσίπρα με τους αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το "χαρτί" της ρήξης με τους αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ κρατά ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο και να προχωρήσει σε συνέδριο τον Σεπτέμβριο και σίγουρα πριν από τις πρόωρες εκλογές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αρχιραβίνος ανακοίνωσε την ημερομηνία άφιξης του… Αντίχριστου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ένας Εβραίος ραβίνος, ο Χαΐμ Κανιέβσκι, ανακοίνωσε ΕΠΙΣΗΜΑ την ημερομηνία άφιξης του θηρίου στη Γη!!! Συγκεκριμένα, ο εν λόγω ραβίνος κάλεσε όλους τους Εβραίους της υφηλίου να σπεύσουν να επιστρέψουν πίσω στο Ισραήλ, διότι στις 12 Σεπτεμβρίου 2015 αναμένεται κάτι το συγκλονιστικό: η άφιξη του "Μεσσία" τους”…

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: -

Η εφημερίδα δεν εκδόθηκε σήμερα λόγω στάσης εργασίας χθες, από 7 μ.μ.- 11 μ.μ.

ΕΣΤΙΑ: "Στοιχεία ντροπής για τον ΦΠΑ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο λόγος για τον οποίο αυξάνονται διαρκώς οι συντελεστές του ΦΠΑ και μετατάσσονται όλο και περισσότερα προϊόντα στον υψηλότερο συντελεστή (23%) είναι ένας: Η τεράστια έκταση της φοροκλοπής. Τα σχετικά στοιχεία είναι συγκλονιστικά και η "Εστία" τα έχει κατ' επανάληψη αναδείξει, αλλά ουδείς φαίνεται να συγκινείται".

Η ΑΥΓΗ: "Ραντεβού τον Σεπτέμβρη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης και το χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης του δυϊσμού που παρατηρείται στον ΣΥΡΙΖΑ προσδιόρισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλ. Τσίπρας λίγες ώρες πριν από τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή επί του δεύτερου "προαπαιτούμενου" νομοσχεδίου για τη χρηματοδοτική "γέφυρα" προς τη νέα συμφωνία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Πετάει το γάντι στο κόμμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον κοινωνικό"."Ο Αλ. Τσίπρας στέλνει μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση παραπέμποντας την αναμέτρηση για τον Σεπτέμβριο, οπότε θα επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανοιχτός καταυλισμός Αφγανών στο Πεδίον του Αρεως".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ανοιχτό καταυλισμό προσφύγων από το Αφγανιστάν έχει μετατραπεί το Πεδίον του Αρεως. Τις πρώτες σκηνές έστησαν οικογένειες Αφγανών πριν από μια εβδομάδα και εκεί πλέον καταλήγουν όσοι ομοεθνείς τους φτάνουν από τη Μυτιλήνη. Στο πάρκο μένουν έως ότου οργανώσουν τον τρόπο να φύγουν από τη χώρα μέσω των "συνδέσμων". Το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχει λάβει κανένα μέτρο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Όχι στο 23% ΦΠΑ από τους φροντιστές

“Την απόσυρση της διάταξης για την επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα ζητούν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι φοβούνται λουκέτα και απώλειες θέσεων εργασίας, αν αυτή εφαρμοστεί”, γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στο δρόμο ενάντια στη δεύτερη δόση αντιλαϊκών μέτρων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις ενάντια στη δεύτερη δόση αντιλαϊκών μέτρων, που έχει φέρει για ψήφιση σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση, οργανώνει το ΠΑΜΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο Τσίπρας πετάει το γάντι στους συνωμότες της δραχμής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρή επίθεση στους δραχμιστές του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος παραμένει προσηλωμένος στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές ως τις 20 Αυγούστου. Αμέσως μετά προγραμματίζει συνέδριο ώστε να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ και να πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέο τεστ λέιζερ «λύνει» τα χέρια των διαβητικών

Σύμφωνα με την εφημερίδα “επαναστατική συσκευή μπορεί να αλλάξει για πάντα την καθημερινότητα των διαβητικών, οι οποίοι επί του παρόντος είναι αναγκασμένοι να μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους αρκετές φορές την ημέρα τρυπώντας τα δάχτυλά τους, συμπιέζοντας σταγόνες αίματος σε ταινίες δοκιμής και επεξεργαζόμενοι τα αποτελέσματα με φορητές συσκευές glucometers. Η νέα συσκευή με ένα τεστ λέιζερ θα «λύσει τα χέρια» των διαβητικών και θα τους προσφέρει άμεση και διαρκή παρακολούθηση για τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα”.

ESPRESSO: Αρχηγός συμμορίας ο Β. Ρέστης

Στη χθεσινή σύλληψη επιχειρηματία αναφέρεται η εφημερίδα και τονίζει: “Πόρισμα σοκ για τον μεγαλοεφοπλιστή και τον «σκοτεινό» συνεργάτη του”, όπως χαρακτηρίζει τον Πάλλη.

Kontranews: "Τελείωσαν Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου. Ακολουθούν τη γραμμή Σόιμπλε!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ξετίναξε στην κυριολεξία ο Αλέξης Τσίπρας τη φράξια των αποστατών οι οποίοι ουσιαστικά είχαν πλήρως ταυτιστεί, όπως κατήγγειλε ο πρωθυπουργός, με τα βρόμικα σχέδια που απεργάζεται ο Σόιμπλε, σε βάρος του λαού και του Εθνους. Ο Αλέξης απογύμνωσε την ομάδα του Λαφαζάνη και του Βαρουφάκη από κάθε άλλοθι, τονίζοντας ότι κρύβοντα πίσω από την ασφάλεια της συμφωνίας που υπέγραψε ο ίδιος, και ότι επιχειρούν να εξαπατήσουν το λαό".

SPIRTO: Ο εφοπλιστής Ρέστης κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

“Κεραυνός στον επιχειρηματικό κόσμο από το άκουσμα της είδησης του απίστευτου κατηγορητηρίου που απανγέλθηκε σε Βάρος του γνωστού εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη! Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο Ρέστης και ο θεωρούμενος ως «δεξί χέρι» του φέρονται να κατηγορούνται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα να τους απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα”, γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Γυναίκα-αράχνη κλείνει σπίτια από το Facebook

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “καλλίγραμμη ξανθιά Πατρινιά αποκαλείται από τα δεκάδες θύματα της «γυναίκα-αράχνη», αφού με μερικές απλές διαδικτυακές καυτές της κινήσει τα παγιδεύει, τα εκβιάζει ζητώντας χρήματα και, αν αυτά δεν υποκύψουν, στέλνει ραβασάκια χωρισμού στις συντρόφους τους! Η 30άρα, σύμφωνα με πληροφορία, δεν έχει αναστατώσει απλώς τις σχέσεις ζευγαριών, αλλά τις έχει διαλύσει”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ζητείται λύση για το Χ.Α.".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε προτεραιότητα υψίστης σημασίας ανάγεται η επανέναρξη της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου. Η "Ν" παρουσιάζει σήμερα το κείμενο πάνω στο οποίο μελετώνται αυτή τη στιγμή οι διατάξεις που θα πρέπει να περιλαμβάνει η αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση, προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί της νέας ΠΝΠ για τη διενέργεια συναλλαγών στις ελληνικές οργανωμένες αγορές επί χρηματοπιστωτικών μέσων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καταρρέει η αγορά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει, εδώ και τώρα, μέτρα για τη "χαλάρωση" των capital controls στις εμπορικές συναλλαγές κάνει σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, ο οποίος δίνει μάχη για να αντεπεξέλθει της ασφυκτικής κατάστασης που έχουν δημιουργήσει στην αγορά οι τραπεζικοί περιορισμοί.".