Δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα δύο στελέχη του κόμματος, όλοι επιφανείς νομικοί της Κρήτης, συνόδευαν δημοσιογράφο στον εισαγγελέα, για να καταθέσει σχετικά με την περίφημη υπόθεση της προθεσμιακής που “έσπασε”…

 

Αυτό καταγγέλλει ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, που επανέρχεται στο θέμα της περίφημης προθεσμιακής συγγενούς υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ (φέρεται ως εμπλεκόμενη η κ. Βαλαβάνη).

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, «την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, μετά από πρόσκληση της Προϊσταμένης Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου Κας Πολιτάκη, κλήθηκε να καταθέσει ο δημοσιογράφος κ. Α. Ανδρικάκης που όπως δήλωνε… “γνώριζε εν ενεργεία πολιτικό που προέβη στις εν λόγω πράξεις”. Έφθασε στην Εισαγγελία Ηρακλέιου συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μ. Κριτσωτάκη και Σ. Βαρδάκη αλλά και νομικούς, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (κ.κ. Λεβέντης και Κλαράκης). Απορίας άξιον είναι ποιος ήταν ο σκοπός της “συνοδείας” Βουλευτών και νομικών- στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- στην Εισαγγελία Ηρακλείου. Τι πραγματικά είχαν σκοπό με αυτή τους την ενέργεια, να εκφοβίσουν τη Δικαιοσύνη ώστε να μην βγάλει στο φως το όνομα του εν ενεργεία πολιτικού ή υπάρχει και άλλο περιστατικό που θέλουν να υποκρύψουν; Γνωρίζουν κάτι και το σιωπούν τόσες μέρες», αναρωτιέται ο κ. Αυγενάκης;

Με ερώτησή του, προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Επικρατείας Π. Νικολούδη, Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ζητά να πληροφορηθεί αν έγιναν αναλήψεις από συγγενικό πρόσωπο α΄ βαθμού της τέως αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Καλοκαιρινού, στο Ηράκλειο, αν υπάρχουν άλλα συγγενικά πρόσωπά της  που έχουν προβεί σε αναλήψεις λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών κι αν υπάρχει πρόθεση να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ιδιαιτέρως δε των μελών του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης αλλά και όλων των βουλευτών, γενικών γραμματέων και διοικητών Οργανισμών του δημοσίου.

Επισημαίνει, τέλος, ότι η «εσωτερική πληροφόρηση» (inside information) που διέθετε το κάθε μέλος του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, επισείει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες έστω και αν δεν έκανε την ανάληψη ο ίδιος ή η ίδια αλλά άμεσο μέλος της οικογένειάς του.