Δημοσιεύματα σε ΜΜΕ της Κρήτης φέρουν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να έκανε ανάληψη 200.000 ευρώ, λίγο πριν αποφασιστεί η επιβολή Τραπεζικών Ελέγχων στις αναλήψεις των καταθέσεων και τραπεζικών λογαριασμών!

 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μ. Αυγενάκης, με βάση τα δημοσιεύματα, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή (προς τον υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο) και ζητά να μάθει αν αληθεύει η καταγγελία αυτή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εν λόγω βουλευτής “έσπασε” την προθεσμιακή του κατάθεση (είναι στο όνομά του και στο όνομα δύο συγγενικών του προσώπων) και ζήτησε τη μεσολάβηση του διευθυντή της τράπεζας για να γίνει αυτό και να του… πάνε τα λεφτά στο σπίτι!

Το δημοσίευμα του www.notioanatolika.gr αναφέρει, επί λέξη, τα εξής: «... ο λόγος για ιδιαίτερα προβεβλημένο υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα ο οποίος έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα. ... το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος - δεν δραστηριοποιείται πολιτικά στη συγκεκριμένη περιοχή - επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. Οι σχετικές διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και λίγη ώρα αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα ποσό που έφθανε τα 200.000 περίπου ευρώ στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού».

Αναμένεται, πλέον, να απαντηθεί αν αυτό αληθεύει ή όχι, καθώς τίθεται μείζον θέμα τάξης και ηθικής –καθώς, φυσικά, το σπάσιμο της προθεσμιακής κατάθεσης κάποιου δεν είναι παράνομη πράξη.