Ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης με θέμα την Ελλάδα.


Την ικανοποίησή του για τις "νέες προτάσεις" που υπέβαλε η ελληνική πλευρά εξέφρασε, προσερχόμενος στη σύνοδο, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της, σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος τονίζοντας πως αν και δεν θα ληφθούν σήμερα "επίσημες αποφάσεις", ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε αυτές να υιοθετηθούν το ταχύτερο δυνατόν. Μένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για να υπάρξει η συνολική λύση είπε ο Φρ. Ολάντ τονίζοντας ότι υπάρχουν τόσο οι προϋποθέσεις, όσο και το πνεύμα υπευθυνότητας που απαιτείται για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων.



Μ. Ρέντσι: Η ΕΕ έχει ηθική υποχρέωση απέναντι στην Ελλάδα

«Η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά και η ΕΕ έχει ηθική υποχρέωση απέναντι σε μία μεγάλη χώρα όπως η Ελλάδα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, προσερχόμενος στη Σύνοδο και λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για την επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο Μ. Ρέντσι. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου και πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι συζητήσεις στη Σύνοδο δεν θα πρέπει να επικεντρωθούν μόνο στο θέμα της οικονομίας, αλλά και στο «τί είδους κοινότητα θέλουμε για το μέλλον μας».

«Έχουμε δεσμευθεί έτσι ώστε να φτάσουμε όλοι μαζί σε μία συμφωνία», κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.



Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται να γίνει πολύ σκληρή δουλειά τις επόμενες ώρες

Χρειάζεται να γίνει πολύ σκληρή δουλειά τις επόμενες ώρες, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης.

Δουλεύουμε πάνω στις ελληνικές προτάσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι .

Λαγκάρντ: Πρέπει ακόμη να γίνει πάρα πολύ δουλειά 

Πρέπει ακόμη να γίνει πάρα πολύ δουλειά στις επόμενες 48 ώρες. Οι ελληνικές προτάσεις είναι πιο λεπτομερείς αλλά δεν ανταποκρίνονται πλήρως σε αυτά που έχουμε ζητήσει, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.