"Καθαρές λύσεις και αποφάσεις και όχι προτάσεις που οδηγούν σε απολίτικες διευθετήσεις προσωπικών ρόλων και φιλοδοξιών" ζητούν δέκα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από το συνέδριο του κινήματος.


Με κοινό κείμενό τους, προτείνουν:

  • Το συνέδριο να αποφασίσει για την συντεταγμένη πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το Ιδρυτικό Συνέδριο της Παράταξης, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς προαπαιτούμενα.
  • Να συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης, ένα συγκεκριμένο σχέδιο υλοποίησης του εγχειρήματος με σαφές χρονοδιάγραμμα, που θα οδηγήσει στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Παράταξης, σε χρόνο που επίσης θα αποφασιστεί.
  •  Να αποφασίσει, μεταξύ άλλων, την εκλογή/συγκρότηση μιας Ανοιχτής Εθνικής Επιτροπής, που θα προετοιμάσει πολιτικά και οργανωτικά το εγχείρημα της μετεξέλιξης. Σε αυτήν θα πρέπει να συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις του ευρύτερου χώρου που εκτείνεται από το μεταρρυθμιστικό κέντρο ως την ανανεωτική αριστερά, και  τέλος
  • Το Ιδρυτικό Συνέδριο της νέας Παράταξης να συζητήσει και να αποφασίσει για το νέο πολιτικό  - προγραμματικό πλαίσιο, το όνομα, τα σύμβολα, τις δομές, τις λειτουργίες, την ανάδειξη νέας ηγεσίας.
Το κείμενο υπογράφουν οι Κατερίνα Βαλαβάνη, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β Αθηνών, Νάντια  Γιαννακοπούλου, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ,  πρώην βουλευτής Μεσσηνίας , Χρ. Δρούζιας, μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Ζουλουφός, δημοτικός σύμβουλος Ερμούπολης Σύρου, Χαρά Κεφαλίδου, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτής Δράμας, Μεν. Μποκέας, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Αγγέλα Τριανταφύλλου, μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, Κ. Tριάντης, επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ, Μιχ. Χάλαρης, μέλος Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατικής Παράταξης, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων και Μάριος Ψυχάλης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β Αθηνών.