Κινδυνεύει να απενταχθεί το μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς οι απολύσεις συνεχίζονται, οι δεσμεύσεις δεν υλοποιούνται, κατασκευαστική και ανάδοχος έχουν στυλώσει τα πόδια και ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου μετατοπίζεται στο... 2021!


Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν, σήμερα, ΤΕΕ/ΤΚΜ, Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και Σύλλογος Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, με αφορμή την αυριανή (Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, 11.00 π.μ.) τριμερή σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών (με τη συμμετοχή Σπίρτζη, Αττικό Μετρό Α.Ε. και Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας).

Τα τρία βασικά σημεία της συνέντευξης είναι τα εξής:

1. Έρχεται στη Θεσσαλονίκη, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επιτροπή της Ε.Ε. για να ελέγξει το έργο, με κίνδυνο απένταξής του.
2. Συνεχίζονται οι απολύσεις εργαζομένων, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι τη Δευτέρα θα απολυθούν και οι υπόλοιποι, με αποτέλεσμα να απομείνουν 150 διοικητικοί υπάλληλοι.
3. Η πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του έργου, που είχε εξαγγελθεί, με τη συμμετοχή και του δήμου Θεσσαλονίκης, ακόμη δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά.

Τι ζήτησαν:

Οι τρεις συμμετέχοντες στη συνέντευξη (ΕΣΘ, Εργαζόμενοι και ΤΕΕ/ΤΚΜ), ζήτησαν να μπει μπροστάρης το Τεχνικό Επιμελητήριο για να ασκηθούν πιέσεις ώστε, τα αποτελέσματα της αυριανής τριμερούς συνάντησης να έχουν δημοσιοποιηθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών. Ανακοίνωσαν ότι, στη συνέχεια, σκοπεύουν να πάνε στην Αθήνα, για να πληροφορηθούν, από πρώτο χέρι, το τι μέλει γενέσθαι. Σε αυτό ζήτησαν τη συμπαράταξη όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρι Μπίλια «θα απαιτηθεί πολύς χρόνος και πολύ χρήμα, για να επανακκινηθεί το έργο. Ό,τι και να αποφασίσει η τριμερής επιτροπή, το έργο δεν πρόκειται να ξεκινήσει και πάλι σε μικρό χρονικό διάστημα». Ήταν αυτός που ανακοίνωσε την άφιξη κλιμακίου της Ε.Ε. για έλεγχο κι εξέφρασε την ανησυχία του για τη χρηματοδότηση του έργου, αλλά και της επέκτασης προς την Καλαμαριά, αφού τόνισε ότι «δεν είναι δυνατό να μην κατασκευάζεται η κύρια γραμμή και να χρηματοδοτείται μια επέκταση».

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων Χάρης Κυπριανίδης ζήτησε «να νοιώσει ο εργολάβος και η Αττικό Μετρό Α.Ε. την πίεση των φορέων». Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «το έργο του μετρό θα τελειώσει το 2021 –και αν! Κανείς δεν κατάφερε να διαψεύσει το χρονοδιάγραμμα που θέσαμε εμείς». Πρόσθεσε πως απειλείται και το αρχαιολογικό τμήμα, με ευθύνη της Αττικό Μετρο Α.Ε., καθώς από Δευτέρα θα απομείνουν μόνον οι υπάλληλοι που ασχολούνται με τη φύλαξη των εργοταξίων. Ήταν αυτός που υπογράμμισε πως η δέσμευση Σπίρτζη για τη δημιουργία επιτροπής παρακολούθησης του έργου δεν υλοποιήθηκε ακόμη. Τέλος, έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων. Όπως είπε, ενώ ήταν να εργαστούν 3.000 άτομα στη βασική γραμμή κι άλλα 1.000 στην επέκταση της Καλαμαριάς, υπήρξαν μόλις 1.200 θέσεις εργασίας, αυτήν τη στιγμή είναι καλυμμένες οι 250 και από Δευτέρα, θα υπάρξουν άλλες 100 απολύσεις. Κι αναρωτήθηκε: «Αφού θα έχουν φύγει όλοι οι εργαζόμενοι τι θα δείξουμε στον επίτροπο της Ε.Ε.»;

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης, έδωσε στοιχεία για το πόσα καταστήματα έκλεισαν, επειδή βρέθηκαν στον άξονα των εργοταξίων του μετρό. Όπως είπε, «την τετραετία 2006-2009, που η Ελλάδα ‘‘έτρωγε με χρυσά κουτάλια’’, έβαλαν λουκέτο το 60% των καταστημάτων της Δελφών και το 40% των καταστημάτων της Εγνατίας». Αυτήν τη στιγμή, στο τετράγωνο μεταξύ Μπότσαρη και Συνδίκα, όπως είπε «είναι κλειστά το 100% των καταστημάτων». Ανακοίνωσε πως θα αρχίσει αγώνα για την αποζημίωση όλων των επαγγελματιών που βρέθηκαν στον άξονα κατασκευής του μετρό.