Τσίπρας: Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της ΕυρώπηςΤην εκτίμηση ότι η μπάλα βρίσκεται πλέον, στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, κατόπιν της ολοκλήρωσης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.


Όπως εξήγησε, σήμερα καταθέσαμε την πρότασή μας, με ισοδύναμα μέτρα που έχει κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. «Προστατεύουμε συντάξεις και μισθούς, τη μέση οικογένεια. Για πρώτη φορά δεν θα σηκώσουν τα βάρη μισθωτοί και συνταξιούχοι. Η πρότασή μας έχει γίνει αποδεκτή ως βάση» εξήγησε αναλυτικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Χρειάζεται δουλειά λίγων ωρών ακόμα, τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι θέλουμε μία βιώσιμη συμφωνία. «Στόχος είναι να εξασφαλίσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Κριτήριο η κοινωνική δικαιοσύνη, η βιωσιμότητα του χρέους» σημείωσε παράλληλα.

«Δεν επιθυμούμε μια αποσπασματική συμφωνία, αλλά μία συνολική και βιώσιμη λύση που θα συνοδεύεται από ένα αναπτυξιακό πακέτο» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.  «Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Σχόλια