Επιλέξαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται, σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε: 


Αναλυτικά:

10:30

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» και θα αρχίσει στις 10.30’ το πρωί.

11:00

Συνέντευξης Τύπου από το ΚΘΒΕ για την παρουσίαση των παραστάσεων: «Του Κουτρούλη ο γάμος» «Παιδικές ψυχές στα πάρκα» για δεύτερη χρονιά, στο Βασιλικό Θέατρο.

18:45

Άφιξη και υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Ματρώνης της αομμάτου και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των εγκαινίων, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, παρεκκλήσιο Αγίας Ματρώνης της Ρωσίδος της αομμάτου και Αγίου Νικολάου εκ Μαγνησίας, στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης.

19:30

Συναυλία με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και μουσικών συγκροτημάτων, ενόψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα Τριανδρίας.

20:00

Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ρεμπέτικο εν Χορώ» σε συνεργασία με τη Μικτή Χορωδία «ΕΛΛΗΧΟΣ» του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

21:00

Summer Party 2015 του Συλλόγου Φίλων και του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, στο Παλατάκι της Νέας Κρήνης. Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του προγράμματος υποτροφιών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια.
  
21:00

Διεθνείς αγώνες βόλεϊ  World League μεταξύ των Εθνικών ομάδων Ανδρών Ελλάδας – Μεξικού, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο, στο Nick Galis Hall.
21:00

Το κοινό του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα έχει την ευκαιρία να θυμηθεί έναν μεστά αυθεντικό λαϊκό ερμηνευτή, τον Στράτο Διονυσίου, μέσα από μια ιδιαίτερη συναυλία – αφιέρωμα, υπό τον εύγλωττο τίτλο «Άκου βρε φίλε…». Τραγουδούν οι γιοι του.