Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις εκδηλώσεις που γίνονται, σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, στη Θεσσαλονίκη.


Αναλυτικά:

10:00

Συνέδριο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του, με θέμα: «Η επανεκκίνηση της Ελληνικής Βιομηχανίας. Οι παράμετροι της παραγωγικής ανασυγκρότησης», στο ξενοδοχείο Porto Palace
Ομιλητές: Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής Ν.Δ. Α’ Αθηνών, Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου,  Εθνική Τράπεζα της Έλλάδος.

18.00
Με κύριο αίτημα ν αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας αλλά και εξέτασης της Φυσικής, τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών καλούν όλους όσοι ενδιαφέρονται, στο ξενοδοχείο Εγνατία  σε μια ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
18:30

Εκδήλωση παρουσίασης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) που ιδρύονται στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της Πράξης ΤΟΠΕΚΟ «Τοπικό Σχέδιο Ενσωμάτωσης Πρώην Χρηστών Ουσιών στην Αγορά Εργασίας του ν.Θεσσαλονίκης», που υλοποιείται από την Α.Σ. ΣΧΕΔίΑ, στο Αριστοτέλειο Θέατρο, Εθνικής Αμύνης 2.
19:00

Τελετή αποφοίτησης και εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εκπαίδευση ενηλίκων, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Οργάνωση από το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης.

20.00

Αρχίζει το πολιτιστικό τριήμερο «32α Χαριλιώτικα». στο άλσος της Νέας Ελβετίας (τέρμα Χαριλάου). Οργάνωση από τον Κοινωνικό Σύνδεσμο Κατοίκων Χαριλάου.

20:30

Εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού, στο πλαίσιο του 19ου Ακριτικού Κύκλου, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Οργάνωση από το Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».

20:30

Τελετή αποφοίτησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής της Τάξης 2015, στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαΐδης», της Αμερικανικής Γεωργιής Σχολής.

21:00

Αφιέρωμα στο διάσημο Μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, στο δημαρχείο Πανοράματος  Θα παραστεί για να τιμηθεί ο μουσικοσυνθέτης.
Ακολουθεί η προβολή της ταινίας «Οι θαλασσιές οι χάντρες».

21:15

Την πιο… «Αριστοφανική» κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου, το έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος», που γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή στα 1843, παρουσιάζει σε σκηνοθεσία και επεξεργασία κειμένων του Γιάννη Καλατζόπουλου, το ΚΘΒΕ, στο Θέατρο Δάσους, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Δάσους.

21.30

Συναυλία του Δημήτρη Μπάση και της Ραλλίας Χρηστίδου στη Μονή Λαζαριστών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής.