Τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει το καλύτερο, για τους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου, παρείχε, πριν λίγο, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, σε γονείς και κηδεμόνες παιδιών που βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


"Σε καμία περίπτωση δε θα μείνουν τα παιδιά χωρίς στέγη", είπε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, Έλη Χρυσίδου.

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για την ταλαιπωρία που υπέστησαν τις τελευταίες ημέρες όταν κατέρρευσε ένα παράθυρο σε κτίριο του Γυμνασίου, στο οποίο στεγαζόταν μια τάξη του Δημοτικού -χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστούν μαθητές. Η απόφαση που ελήφθη ήταν να εκκενωθεί το κτίριο του δημοτικού, επειδή θεωρείται ακατάλληλο (είναι λυόμενο) και να μεταφερθούν τα παιδιά στο κτίριο του Γυμνασίου -εκεί, δηλαδή, όπου είχε... πέσει το παράθυρο!

Τελικά, οι τελευταίες ημέρες μαθημάτων έγιναν... στην αυλή, για τους μικρούς μαθητές.

Γονείς και κηδεμόνες εξέφρασαν τους φόβους τους ότι "το καλύτερο δυνατόν" θα είναι η μετεγκατάσταση του σχολείου τους σε κτίριο μακριά από τα σπίτια τους.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει", Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Θεσσαλονίκης, πρότεινε να εξετασθεί κάθε ενδεχόμενο να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση το παλιό κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το Δημοτικό πριν μετεγκατασταθεί στα λυόμενα -και στο οποίο, τώρα, λειτουργεί ο "Κοινωνικός Χώρος Σχολείο".