Σύσσωμη η αντιπολίτευση προς Τσίπρα: Βάλε τέλος στο μαρτύριο της χώραςΣύσσωμη η αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να βάλει τέλος στο μαρτύριο της χώρας. Με αφορμή τη σύνοδο του Brussels Group, όλα τα κόμματα ζητούν σοβαρότητα, ενώ το ΚΚΕ βλέπει νέα αντιλαϊκά μέτρα να έρχονται.


Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης δήλωσε ότι ευρωπαίοι εκπρόσωποι δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία.

«Τα λεφτά τελείωσαν, όπως διαβεβαιώνουν υπουργοί της κυβέρνησης. Η αβεβαιότητα συνεχίζει να παραλύει τη χώρα. Και μέσα σε όλα αυτά θριαμβολογούν ότι θα μπορέσουν να καταβληθούν και αυτό το μήνα μισθοί και συντάξεις. Ας τελειώσει επιτέλους αυτό το μαρτύριο για τη χώρα», δήλωσε ο κ. Καραγκούνης.

«Οι Κασσάνδρες είναι δίπλα στον πρωθυπουργό»

Να εγκαταλείψει τη μέχρι σήμερα τακτική του και να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις, καλεί τον Πρωθυπουργό το Ποτάμι, μετά τη δήλωση του πρώτου για Κασσάνδρες που πρέπει ο λαός να αγνοήσει.

«Όταν ο κ. Τσίπρας καλεί να κλείσουμε τα αυτιά στις Κασσάνδρες, προφανώς έχει στο μυαλό του εκείνους στο κυβερνητικό στρατόπεδο που μιλούν για Κούγκια και προαναγγέλλουν ρήξη και επιστροφή στη δραχμή - το ίδιο μήκος κύματος με ακραίους στην ΕΕ που θέλουν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», αναφέρεται στη ανακοίνωση του Ποταμιού, όπου εκτιμάται ως θετική η αναφορά ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, παρότι "συνεχίζει να επικρατεί βαθύ σκοτάδι για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης».

ΚΚΕ: Νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις

«Το πλαίσιο συμφωνίας που διαρρέει η κυβέρνηση, παραπέμπει ξεκάθαρα σε νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις, αφού περιέχει διατήρηση του σημερινού αντιλαϊκού πλαισίου, νέα σκληρά μέτρα, όπως αύξηση της φοροληστείας και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και άνοιγμα του δρόμου για περαιτέρω ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, στο όνομα της βιωσιμότητάς του» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για το πλαίσιο συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών που βγήκε στην δημοσιότητα».

«Οι αναφορές ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είναι λόγια του αέρα, αφού όλα τα παραπάνω οδηγούν σε μείωση του λαϊκού εισοδήματος» καταλήγει στο σχόλιο του το ΚΚΕ.

Βενιζέλος: Πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας που θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

«Η χώρα δεν αντέχει περαιτέρω παράταση της αβεβαιότητας, μεγαλύτερη απώλεια χρόνου και διαπραγματευτικής ισχύος. Είναι τραγικό ο κ. Τσίπρας να πανηγυρίζει επειδή θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις! Προφανώς ξέρει ότι αυτό γίνεται οριακά και εκδηλώνει την ανακούφισή του. Αυτό όμως δεν συνιστά πολιτική, αλλά πανικόβλητη ανευθυνότητα που το παίζει ψύχραιμη». Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις διαπραγματεύσεις.

Η κυβέρνηση ελπίζουμε να κατανοεί ότι το ζήτημα δεν είναι η μετακύλιση της ευθύνης τυχόν αδιεξόδου στους «θεσμούς», αλλά η αποτροπή ενός αδιεξόδου που θα στρεφόταν πρωτίστως κατά της Ελλάδας, ανεξάρτητα από τις παράπλευρες απώλειες των εταίρων μας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια