Ανοιχτή συζήτηση για τη θέσπιση ενός νέου θεσμικού εθνικού και ευρωπαϊκού πλαισίου στο μεταναστευτικό οργάνωσε χθες στη Θεσσαλονίκη, στο αμφιθέατρο του «Κήπου των Εποχών» στη Νέα Παραλία, το «Ποτάμι».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μιλτιάδης Κύρκος, η βουλευτής Χριστίνα Ταχιάου, ο συντονιστής του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Τσαούσης και εκπρόσωποι μεταναστών και φορέων που αντάλλαξαν απόψεις για το επίμαχο θέμα της μετανάστευσης.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Βάσω Τερκενλή, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος, η οποία άρχισε την προσφώνηση της με την χαρακτηριστική φράση: «Είμαι κόρη πρόσφυγα και μητέρα μετανάστη», θέλοντας να τονίσει τη σημασία της επίλυσης του μεταναστευτικού μέσω της δικής της εμπειρίας.

Ο κ. Κύρκος και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον τρόπο που αντιμετωπίζουν το θέμα της μετανάστευσης οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και τόνισε ότι υπάρχουν διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια και η χώρα μας δεν μπορεί να τα απορροφήσει επειδή δεν προσκομίζει προγράμματα.

Στις θέσεις του Ποταμιού και στην αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης του προβλήματος αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους η κ. Ταχιάου και ο κ. Τσαούσης.

Ο συντονιστής του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Τσαούσης, η κ. Βάσω Τερκενλή, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Θεσσαλονίκης και η κ. Χρ. Φαρδή, μέλος της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής του κόμματος.


Οι φωτογραφίες είναι του salonicanews.com