Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το επόμενο δεκαπενθήμερο για το μέλλον του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, σήμερα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, στη Γενική Συνέλευση της ΟΛΘ ΑΕ, θα κριθεί ποιο από τα δύο λιμάνια (Πειραιά ή Θεσσαλονίκης) θα πουληθεί πρώτο!


Πρόσθεσε ότι αν προχωρήσει η πώληση, θα αφαιρεθούν από τη νέα σύμβαση παραχώρησης όλες οι δημόσιες λειτουργίες των λιμανιών και υποστήριξε ότι «δεν θα χρειαστεί να γίνει νέος διαγωνισμός, αφού μπορούν να τροποποιηθούν οι όροι των εν εξελίξει διαγωνισμών».

Ο κ. Πιτσιόρλας, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους που ζητούν να παραμείνει το λιμάνι στο δημόσιο, είπε πως βρήκαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο και, αν τα έκαναν από την αρχή, θα τα έκαναν διαφορετικά. Υποστήριξε, πάντως, ότι όλα εξαρτώνται από το αν θα υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών. Είπε ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, «τότε θα μιλήσουμε από την αρχή. Αν κλείσει η συμφωνία, θα έχουμε ένα πλαίσιο το οποίο, όποιος πει ότι μπορεί να το αγνοήσει, θα πει ψέμματα».

Διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας κι ευχήθηκε καλή δουλειά στη νέα διοίκηση του ΟΛΘ.

Να σημειωθεί ότι νέος πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ αναλαμβάνει ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρώην αντιπρύτανης Γιάννης Παντής. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο μηχανικός και διευθυντικό στέλεχος του ΟΛΘ επί σειρά ετών, Δημήτρης Μακρής.