Πήγε να επισκεφθεί το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, πριν από λίγο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αλλά βρήκε το... γραφείο αδειανό!


Ο κ. Μπουτάρης είχε καθυστερήσει στο ραντεβού και, όταν οι δημοσιογράφοι πλησίασαν τον κ. Πανούση και τον ρώτησαν τι συνέβη, εκείνος απάντησε: "Ο δήμαρχός σας είναι... σταρ και θέλουμε να πάρουμε κι εμείς από τη λάμψη του"!

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε κι ο Μπουτάρης. Μετά τις χαιρετούρες και τις φωτογραφίες (όπως θα ΄λεγε και ο ίδιος), στράφηκε στους εκπροσώπους του Τύπου και τους είπε: "Εντάξει με τις φωτογραφίες; Άντε... πάρτε δρόμο τώρα"!

"Να είστε προσεκτικός γιατί αν παρανομήσετε μπορεί να συλληφθείτε. "Έχουμε αστυνομικούς εδώ", είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

"Το γραφείο του δήμαρχου είναι δημόσιος ή ιδιωτικός χώρος", τον ρώτησε ο Μπουτάρης; Και πήρε την απάντηση: "Το γραφείο του δημάρχου δεν είναι οποιοσδήποτε χώρος. Αν είναι κλειστό είναι ιδιωτικός, αν είναι ανοιχτό είναι δημόσιος".

Έτσι θα μείνουμε με την απορία αν, τελικά, ο δήμαρχος πρότεινε στον αναπληρωτή υπουργό να συμμετέχει κι αυτός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τη Δημοτική Τηλεόραση, αφού ο μεν πρώτος θέλει μεγαλύτερη συμμετοχή για να μοιραστεί τα έξοδα κι ο δεύτερος ονειρεύεται τη... νέα ΥΕΝΕΔ (ή, όπως θέλει να ονομάσει το ραδιόφωνο της αστυνομίας: "Μπλε Φίλος")...