metaxopoulos_vravefsi_20150515_02.jpg

Ένας χορευτής και χορογράφος, που είχαμε την τύχη να τον θαυμάσουμε μέσα –κυρίως- από τις ελληνικές ταινίες βραβεύτηκε, την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη: Ο Φώτης Μεταξόπουλος.

 

Ο άνθρωπος με την πλαστική κίνηση, με επιρροές από μεγάλους χορογράφους, που έβαλε τον μοντέρνο χορό σε όλα τα ελληνικά σπίτια χάρη στις χορογραφίες του για τις κινηματογραφικές ταινίες, όπως για παράδειγμα αυτές στην ταινία “Η Κόμισσα της Κέρκυρας”, με την αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει το βραβείο Τερψιχόρη 2015.

Η εκδήλωση έγινε από την Ομάδα Νέων Καλλιτεχνών ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος. Το βραβείο παρέδωσε στον Φώτη Μεταξόπουλο, που εμφανίστηκε με καπέλο και λευκό κουστούμι θυμίζοντας τον χοροδιδάσκαλο που όλοι θαυμάσαμε από τη μεγάλη οθόνη, η υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Στο χαιρετισμό της υπογράμμισε πως «η ψυχή και η σκέψη ενός λαού, όπως του Ελληνικού, σμιλεύεται σε μεγάλο βαθμό από τους ανθρώπους που καταφέρνουν να εισβάλλουν στο συλλογικό συνειδητό και ασυνείδητο, με την πολύχρωμη και εντυπωσιακή καλλιτεχνική τους πορεία και παραγωγή. Η Ελλάδα θα ήταν σίγουρα πιο φτωχή, όπως και κάθε χώρα, αν δεν υπήρχαν οι ξεχωριστοί εκείνοι άνθρωποι, οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί της».

metaxopoulos_vravefsi_20150515_01.jpg

Μιλώντας για τον Φώτη Μεταξόπουλο, τόνισε πως «είναι από τους καλλιτέχνες εκείνους που έφεραν στην Ελλάδα την ποιότητα των καλλιτεχνικών σχολών του εξωτερικού, και μεταλαμπάδευσαν αυτή την ποιότητα σε αμέτρητους μαθητές τους. Είναι δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν κράτησε για τον εαυτό του το ταλέντο που του έδωσε ο Θεός,  αλλά που εργάστηκε για να βρει τρόπους για να μεταδώσει αυτό το ταλέντο, σε όσους περισσότερους μαθητές μπορούσε».