Ως το 45' κανείς δεν περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει (ειδικά με ευρύ σκορ). Στις καθυστερήσεις του α μέρους, όμως, έγινε κάτι που έγειρε την πλάστιγγα.


Σε μια σέντρα στο πουθενά ο Μπέρτος φαινόταν πως θα ελέγξει εύκολα. Ο κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης επέλεξε να γυρίσει τη μπάλα με το στήθος στον τερματοφύλακά του Κυραικίδη, αλλά, ουσιαστικά, έστρωσε στον Χάρα που, με πλασέ, έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με γκολ υπέρ του, σε παγωμένο χρόνο. Η Ξάνθη δυσκολεύτηκε να επανέλθει (στο πρώτο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερη), ήρθε κι ένα γκολ - θαύμα από τον Τσόρι στο 63΄(πέρασε ανάμεσα από δύο και πλάσαρε στην απέναντι πλευρά των δικτύων ενώ έμπαινε από τα αριστερά) και το κύπελλο "κλείδωσε".

Το 3-0 ήρθε από ωραίο απευθείας χτύπημα φάουλ του Φορτούνη στο 80΄, όμως πρέπει να πούμε ότι το φάουλ από το οποίο ήρθε το γκολ, έγινε μόνο στη φαντασία του διαιτητή Κουκουλάκη.

Η Ξάνθη πέτυχε το γκολ της τιμής στο 87' με κοντινό πλασέ του Καπετάνου.

Εν κατακλείδι, η Ξάνθη έχασε μια ευκαιρία να πάρει ένα τρόπαιο, αφού δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο γήπεδο μετά το 1-0. Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε άλλο ένα κύπελλο στο ενεργητικό του, για να ΄χει να λέει ο Μαρινάκης κι ο Τσουκαλάς... Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο ούτε ευχαριστήθηκαν, ούτε δυσαρεστήθηκαν. Όσοι δε χωνεύουν τον Ολυμπιακό, στεναχωρέθηκαν. Όσοι παίζουν πλέι οφ, ξεφύσηξαν με ανακούφιση. 

Η ταυτότητα του αγώνα
Γκολ: 45+1 Χάρα, 63' Τσόρι, 80' Φορτούνης, 87' Καπετάνος.
Κίτρινες: 32΄Κλέιτον, 69' Ρομπέρτο, Μποτία, Καπετάνος, 72' Χάρα, 90+ Σαλίνο.
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ακρίβος, Αλεξέας, Σπάθας, Παππάς. 4ος: Δημητριάδης.

Ξάνθη (Λουτσέσκου):Κυριακίδης, Μπέρτος(78' Μπαξεβανίδης), Γούτας, Καρυπίδης, Γουάλας, Ομπόντο(79' Βάλτερ), Παπαστεριανός(66' Καπετάνος), Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Κλέιτον.
Ολυμπιακός(Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας(84' Κασάμι), Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Φουστέρ(65' Φορτούνης), Τσόρι(79' Μήτρογλου), Χάρα