Πλουραλισμός στα σημερινά (Δευτέρα 18 Μαΐου 2015) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Αναλυτικά:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τρικυμία στη ΝΔ – Σαμαράς εναντίον Καραμανλή»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στην απόγνωσή του και στην προσπάθεια να παραμείνει με κάθε τρόπο γαντζωμένος στην καρέκλα του αρχηγού, ο Αντώνης Σαμαράς δυστυχώς απεργάζεται ακόμη και τη διάσπαση της ΝΔ. Μάλιστα φτάνει στο σημείο να εξαπολύσει (μέσω της κυριακάτικης εφημερίδας του ομίλου Μπόμπολα!) συγκαλυμμένες απειλές εναντίον του Κώστα Καραμανλή μολονότι εκείνος έως σήμερα τον είχε στηρίξει πλήρως!».

ΕΘΝΟΣ: «Εβδομάδα βαρόμετρο για τη διαπραγμάτευση»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ένα «καυτό» επταήμερο – βαρόμετρο για την πορεία της διαπραγμάτευσης ξεκινά σήμερα για την κυβέρνηση, ενώ τα μηνύματα από τους εταίρους υπενθυμίζουν το ασφυκτικό πλαίσιο για την εξερεύνηση λύσης. Καθοριστικές οι συναντήσεις του Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πως βυθίζεις ένα στόλο που φτάνει στα εξαμίλια των προφητειών»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: « «εισβολή» του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο, ενώ διεξάγεται μεγάλη Ρωσοκινεζική άσκηση!-Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούν στην Άγκυρα την συνδυασμένη κοινή εμφάνιση ρωσικών και κινεζικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίﻨ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιοι «κλειδώνουν» σύνταξη πριν από τα 62»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με ποιες προϋποθέσεις ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ μπορούν να αποφύγουν το τσουνάμι στο συνταξιοδοτικό. Ποιοι άνδρες φεύγουν στα 58 και ποιες γυναίκες γλιτώνουν έως και 12 χρόνια. Τι ισχύει για τους ασφαλισμένους πριν και μετά το 1993. Επτά κατηγορίες ασφαλισμένων παίρνουν πλήρη σύνταξη ακόμη και με λιγότερα απο 12.000 ένσημα».

ΕΣΤΙΑ: «Κορώνα-γράμματα η τύχη της χώρας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «βουλευτές του Σύριζα και μέλη της Κυβερνήσεως θέλουν να παίξουν την τύχη της χώρας «κορώνα-γράμματα». Στο όνομα κάποιων «κόκκινων γραμμών», δηλώνουν αυτάρεσκα ότι δεν θα ενδώσουν στις πιέσεις των δανειστών και ότι δεν θα αποδεχθούν συμφωνία, όποιο και αν είναι το τίμημα για τον ελληνικό λαό».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Με ψευδή στοιχεία κόβουν συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε ανακριβείς αριθμούς και τρεις λανθασμένες παραδοχές, που δόθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις στους δανειστές, στηρίζεται η εμμονή του ΔΝΤ για τις περικοπές στις συντάξεις και αύξηση στα όρια ηλικίας. Ψευδεπίγραφη και η εκτίμηση ότι στην Ελλάδα έχουμε τις ίδιες συντάξεις με τους Γερμανούς, παρά τους χαμηλότερους μισθούς».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πάγωσαν τα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "παγωμένα παραμένουν δεκάδες δημοτικά και δημόσια έργα που είναι ενταγμένα στο τρέχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, καθώς οι καθυστερήσεις των πληρωμών έχουν ξεπεράσει το όριο αντοχής των κατασκευαστικών εταιρειών. Την ίδια ώρα δήμαρχοι από όλη τη χώρα λαμβάνουν συνεχώς από τις εργοληπτικές εταιρείες, που έχουν αναλάβει έργα ΕΣΠΑ, αιτήσεις για διακοπή τους, αφού οι εγκρίσεις λογαριασμών εκτελεσμένων εργασιών καθυστερούν με διάφορες προφάσεις στις διαχειριστικές αρχές".

ΤΑ ΝΕΑ: «Πέφτουν οι ασφάλειες στο Ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία υποδηλώνει το παραλίγο σπάσιμο ενός ομολόγου για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ελπίζει σε μια γρήγορη συμφωνία με τους δανειστές, αλλά ήδη αρχίζουν να διαφαίνονται προβλήματα στην υπερψήφισή της στη Βουλή».

ESPRESSO: Πού ψάχνουν για τον Μπεν

Σύμφωνα με την εφημερίδα "είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση στην Κω το «θρίλερ» για τον εντοπισμό του (26χρονου σήμερα) Βρετανού αναζωπυρώνεται, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσαϊρ να βάζουν στο μικροσκόπιο νέες μαρτυρίες και στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου". 

KONTRA NEWS: «50 αστυνομικοί δουλέμποροι έφεραν στη χώρα χιλιάδες μετανάστες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τουλάχιστον πενήντα αστυνομικοί μαζί με άλλους υπαλλήλους νευραλγικών υπηρεσιών, εμπλέκονται στη μεγαλύτερη συμμορία που είχε στηθεί με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων δουλεμπόρων, που έφεραν καραβιές γεμάτες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα, ενώ φρόντιζαν παράλληλα αδράς αμοιβής να τους εξασφαλίζουν και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά που ήταν απαραίτητα για την παραμονή τους στη χώρα μας».

STAR PRESS: Εγώ είμαι ο Μπεν

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "τη μαρτυρία evos άνδρα που φέρεται να μοιάζει στην εικόνα του Μπεν, εξετάζουν σοβαρά οι βρετανικές και οι ελληνικές αρχές".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Χαμηλότερους μισθούς απαιτούν οι δανειστές»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σχέδιο για νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο προβλέπει –σε πρώτη φάση- την καθιέρωση νέων κατώτατων εισαγωγικών μισθών, χαμηλότερων περίπου κατά 12% σε σύγκριση με τους ισχύοντες σήμερα, και εν συνεχεία την κατάργηση όλων των άλλων μισθολογικών κλιμακίων, ώστε όλοι οι μισθοί να καθορίζονται πλέον με κριτήρια αποδοτικότητας και παραγωγικότητας».