Την αγανάκτηση του προς την κυβέρνηση εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την καταβολή των μισθών και συντάξεων στους δημόσιους υπάλληλους,αδιαφορώντας για αυτούς του ιδιωτικού τομέα.

«Προφανώς εννοούν την καταβολή των μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους και των συντάξεων στους συνταξιούχους από τα ταμεία του δημοσίου. Καμία αναφορά δε γίνεται στους μισθούς των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, λες και όσοι εργάζονται και πληρώνονται εκτός του δημοσίου δεν έχουν σπίτια, οικογένειες και υποχρεώσεις. Αντίθετα, η κυβέρνηση για να διασφαλίσει την καταβολή μισθών στο δημόσιο και συντάξεων έχει κηρύξει στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες, δηλαδή προς τις επιχειρήσεις που προμηθεύουν το δημόσιο ή παρέχουν υπηρεσίες σε αυτό και που με τη σειρά τους αδυνατούν να πληρώσουν τους εργαζομένους τους», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης
.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καλεί την κυβέρνηση να αντιληφθεί το πρόβλημα και να λειτουργήσει με πνεύμα ισονομίας, ισοτιμίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς και να ενδιαφερθεί για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, όσο ενδιαφέρεται για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ακόμη, καλεί την κυβέρνηση να προγραμματίσει την έγκαιρη εξόφληση των ιδιωτών, που έχουν να εισπράττουν από το δημόσιο συνολικά πάνω από 4 δισ. ευρώ., «ώστε και οι επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους».

«Ελλάδα δεν είναι μόνο ο δημόσιος τομέας. Είναι πρωτίστως ο ιδιωτικός τομέας, που παράγει κοινωνικό πλούτο και δημιουργεί θέσεις απασχόλησης», καταλήγει η ανακοίνωση.