"Όσες επιχειρήσεις βρίσκονται στον άξονα του μετρό καταστράφηκαν και όσοι ήρωες ακόμη λειτουργούν είναι στα πρόθυρα της καταστροφής". Αυτό είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.


Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ζήτησε άμεσα την υποστήριξη της αγοράς από το Δήμο και να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις από το Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την περιοχή της Μαρτίου, όλες οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο επίπεδο του δρόμου αλλά και στους ορόφους , ενώ θα πρέπει να φωτιστεί επαρκώς ο άξονας του μετρό γιατί τα κρούσματα των εγκληματικών ενεργειών στις περιοχές των εργοταξίων έχουν πληθύνει.


Για το θέμα των δημοτικών τελών, στη δευτερολογία του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης απάντησε ότι η απόφαση του δήμου για κάτι τέτοιο απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης.


Στην ίδια συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαλεργάκης, υποστήριξε ότι η διεύθυνση αλλά και η διοίκηση του έργου θα πρέπει να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Η επαναδημοπράτηση του έργου της βασικής γραμμής, θα ανοίξει μία χρονοβόρο διαδικασία, οπότε θα πρέπει να αναζητηθεί λύση στο πλαίσιο της παρούσας σύμβασης αλλά εντός ορισμένων πολύ συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.  Μάλιστα, ο κ. Βαλεργάκης  πρότεινε δύο εξειδικευμένους φορείς, το ΔΣΘ και το ΤΕΕ/ΤΚΜ να αναλάβουν την νομική και την τεχνική υποστήριξη του έργου , αντίστοιχα.