Με τη συνάντηση Πούτιν - Τσίπρα ασχολούνται αρκετές σημερινές (Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015) εφημερίδες στα πρώτα θέματά τους. 


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θύματα απάτης ηλικιωμένοι

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "κύκλωμα με... έδρα στη Βουλγαρία εντοπίζει ηλικιωμένα άτομα στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα μέλη του παριστάνουν συνήθως τους γιατρούς ή τους δικηγόρους και αφαιρούν μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι ο γιος ή η κόρη του θύματος είτε τραυματίστηκε σε τροχαίο είτε προκάλεσε τροχαίο ατύχημα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κρυφά χαράτσια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η αγωνία για την κακή οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων αναγκάζει την κυβέρνηση να επανεξετάσει το κεφάλαιο των φόρων υπέρ τρίτων, παρότι η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργησή τους σε υλοποίηση μνημονιακών δεσμεύσεων.

ΕΘΝΟΣ: «Τι κρύβει ο νέος δρόμος συνεργασίας με τη Μόσχα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ένα νέο κεφάλαιο στην αναβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων άνοιξαν χθες στη Μόσχα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος Βλ. Πούτιν. Στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου, οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, οι δυνατότητες ρωσικών επενδύσεων σε λιμάνια και μεταφορές, καθώς και θέματα τουριστικής και πολιτιστικής συνεργασίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Γέροντας Εφραιμ: «Οι τζιχαντιστές θα χτυπήσουν το Αγιον Όρος»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα προειδοποιεί για τον κίνδυνο ενός ένοπλου χτυπήματος ακόμη και στο ίδιο το Ιερό βουνό της Ορθοδοξίας. Μοιάζει απίστευτο, αλλά οι ισλαμιστές πρόσφατα απείλησαν την Ελλάδα με προκλητικό «πειρατικό» μήνυμά τους στο διαδίκτυο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μυστικά και παγίδες στη φετινή φορολογική δήλωση»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «χαράτσι 13% σε αγροτικές επιδοτήσεις-αποζημιώσεις. Δυσάρεστη έκπληξη για 620.000 γεωργούς και 200.000 φορολογούμενους με εισοδήματα από γεωργικές δραστηριότητες. Σε αναλυτικό «πόθεν έσχες» μετατρέπεται η φετινή δήλωση με αναλυτικά στοιχεία για εισοδήματα από καταθέσεις στο εξωτερικό, συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιριών και αγορές ακινήτων».

ΕΣΤΙΑ: «Πολιτική υψηλού ρίσκου»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την στιγμή που θεωρήθηκε ότι οι σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους είχαν αρχίσει να εξομαλύνονται, ήλθε το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Μόσχα και η χθεσινή συνάντησίς του με τον Ρώσο πρόεδρο στο Κρεμλίνο για να ταράξει πάλι τα νερά».

Η ΑΥΓΗ: «Η Ελλάδα στη μεγάλη σκακιέρα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «συμμετοχή της Ελλάδας στον νότιο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου στην κεντρική Ευρώπη. 2 δις. το κόστος κατασκευής, 500 εκατ. ετησίως τα κέρδη, μείωση 10% της τιμής του φυσικού αερίου. Αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία με σύμπραξη ελληνο-ρωσικών εταιρειών, σε αντιστάθμισμα των συνεπειών του εμπάργκο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Γκάζι και συμπάθεια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο Κρεμλίνο, από όπου ο Ελληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους έξωθεν επικριτές του ότι η κυβέρνηση θα ασκεί την εξωτερική πολιτική της όπως αυτή νομίζει. Συμφωνίες για αγωγό, αγροτικά προϊόντα και ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μετρημένα βήματα στη Μόσχα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «με προσεκτικά βήματα δρομολογείται η νέα περίοδος στις ελληνορωσικές σχέσεις, καθώς κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα επικράτησε θετικό κλίμα, αλλά δεν υπήρξαν απτά αποτελέσματα σε θέματα άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τι είπε ο Πούτιν για τη Θεσσαλονίκη

"Τις συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Μόσχας απασχόλησαν και οι πιθανές ρωσικές επενδύσεις σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά ανοίξει το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Μάλιστα ο κ. Πούτιν μίλησε ονομαστικά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι γίνονται συζητήσεις για τον εκσυγχρονισμό του. Βεβαίως την περίοδο αυτή δεν γίνεται καμία τέτοια συζήτηση, καθώς το θέμα έχει παγώσει. Ο ρώσος πρόεδρος αναφερόταν προφανώς σε προηγούμενο ενδιαφέρον που είχε επιδείξει η ρωσική πλευρά για ταυτόχρονη εμπλοκή της στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στον ΟΣΕ", υποστηρίζει η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ: « «Κούρεμα» σε 31.000 δάνεια της παλιάς ΑΤΕ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «το δικαίωμα ρύθμισης δανείων 31.000 αγροτών, με ιδιαίτερα επωφελείς όρους, παρέχεται για τους δανειολήπτες της Αγροτικής Τράπεζας, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων για τις υπό εκκαθάριση τράπεζες».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ο Γολγοθάς για το λαό θα συνεχίζεται…

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «οι διευρυμένες λίστες με τις σαρωτικές αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις που έχει καταθέσει η συγκυβέρνηση βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης στην «Ομάδα Εργασίας» του Γιούρογκρουπ (EuroWorking Group) στις Βρυξέλλες».

ΤΑ ΝΕΑ: «(Υδρογον)άνθρακες ο θησαυρός»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πενιχρά πρακτικά αποτελέσματα, παρά τους υψηλούς συμβολισμούς, είχε η συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα στο Κρεμλίνο: η ρωσική πλευρά αρνήθηκε να εξαιρέσει την Ελλάδα από το εμπάργκο που έχει επιβάλει σε μια σειρά προϊόντων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε θέμα «ελληνικού αγωγού», στην κατασκευή του οποίου θα συμβάλει και η Ρωσία».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: NASA: Το 2025 θα αλλάξουν τα πάντα

"Μέχρι το 2025, η ανθρωπότητα θα έρθει σε επαφή με εξωγήινη ζωή, παραδέχτηκε η επιστημονική διευθύντρια της NASA. «Πιστεύω ότι θα έχουμε ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ζωής πέρα από τη Γη εντός μιας δεκαετίας, και πιστεύω ότι θα έχουμε οριστικές αποδείξεις εντός 20 έως 30 ετών» δήλωσε η Έλεν Στόφαν σε συνάντηση της NASA με θέμα την αναζήτηση φιλόξενων κόσμων. 

ESPRESSO: Έρωτας απαγορευμένος έκλεισε δυο σπίτια

Γράφει η εφημερίδα: "Το μοιραίο αδιέξοδο στον παράνομο δεσμό ενός ζευγαριού κρύβεται πίσω από την αδιανόητη τραγωδία που κατέστρεψε δύο οικογένειες και έκλεισε δύο σπίτια στη Σαλαμίνα. Ένας 35χρονος βατραχάνθρωπος του Λιμενικού (ήταν παντρεμένος και περίμενε το πρώτο παιδί του σε λίγους μήνες) πυροβόλησε με το υπηρεσιακό πιστόλι του τη 44χρονη οδοντοτεχνίτρια (ήταν επίσης παντρεμένη και μητέρα δύο ανήλικων αγοριών) και έβαλε τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο".

KONTRA NEWS: «Ρωσικά λεφτά για μεγάλα έργα στη χώρα μας»

Η εφημερίδα γράφει ότι «σε ηγετική φυσιογνωμία και μεγάλο παίκτη στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, εξελίσσεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατάφερε για μια ακόμα φορά να αντιστρέψει τους εκβιασμούς των ξένων τοκογλύφων προς την Ελλάδα, απειλώντας να καταστήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ρυθμιστή στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Star Press: Μαζί στον τάφο οι παράνομοι εραστές

"Ένα έγκλημα πάθους με θύματα ένα παράνομο ζευγάρι, στον Φοίνικα Σαλαμίνα, συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Η απόφαση μιας παντρεμένης γυναίκας, μητέρας 2 παιδιών, να βάλει τέλος στη σχέση που είχε για δυόμισι χρόνια με έναν νεόνυμφο άνδρα ήταν η αιτία του διπλού θανάτου", γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: «Στο… μυαλό του Βαρουφάκη-Δύο ισχυρούς πόλους στις τράπεζες μέσω συγχωνεύσεων επιδιώκει ο υπ. Οικονομικών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «πώς «πουλάει» στους Ευρωπαίους το σχέδιο για διπλό deal. Η προαναγγελία στην επιστολή προς το Brussels Group. Η μομφή προς το τραπεζικό σύστημα, το προσωπικό παιχνίδι του υπουργού και οι τραπεζίτες από τα… παλιά που τους άνοιξε η όρεξη».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ώρες ευθύνης-Τελειώνει ο χρόνος- στερεύει το ταμείο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "στο κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου παραπέμπτονται οι αποφάσεις για την Ελλάδα. Τέσσερα "αγκάθια" στη διαπραγμάτευση με τοςυ πιστωτές. Η Αθήνα ελπίζει σε ανάσα ρευτότητας και παρουσιάζει λίστα με πρόσθετα μέτρα. Ο πρωθυπουργός καλείται να λύσει τον γόρδιο δεσμό"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μήνυμα στις Βρυξέλλες από Αθήνα μέσω Μόσχας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σαφές μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμά της σε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και ότι προτίθεται να προχωρήσει σε ενεργειακές και αναπτυξιακές συμφωνίες και εκτός ΕΕ έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν».