Σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του  πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.


Στη συζήτηση που διήρκεσε μία ώρα καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντηση στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου.

Κυβερνητική πηγή υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει μετά την αυριανή συνεδρίαση του Εurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας να επιταχυνθούν οι συζητήσεις στο λεγόμενο Brussels Group, ώστε να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και να ακολουθήσει την Πέμπτη 30 Απριλίου νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πολιτική επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση μέρους των διαθεσίμων του ελληνικού προγράμματος.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής μίλησε για το θέμα της μετανάστευσης που απασχολεί την ατζέντα της Συνόδου των αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η τραγωδία στη Λαμπεντούζα και η σοκαριστική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο Αιγαίο υπογραμμίζουν την ανάγκη για την ΕΕ να αναπτύξει μια αποτελεσματική και ανθρώπινη πολιτική μετανάστευσης, που να βασίζεται στην αλληλεγγύη, ειδικότερα στην πρώτη γραμμή των μεσογειακών χωρών» δήλωσε ο πρωθυπουργός.