Ρώσος μαφιόζος, γνωστός με το ψευδώνυμο "Αρθούρος", με πλούσια και διεθνή δράση, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, στην κατοχή του βρέθηκε ένα στικάκι, το οποίο γίνεται... φύλλο και φτερό στα εργαστήρια της Αστυνομίας.


Για τον εντοπισμό του γίνονταν, επί μήνες, έρευνες της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Υπήρχε η πληροφορία ότι ο Ρώσος μαφιόζος βρισκόταν στην Ελλάδα, αλλά ο εντοπισμός του ήταν ιδιαίτερα δύσκολος, καθώς έπαιρνε πολλά μέτρα: Ειδικά για την επικοινωνία του με τους "ανθρώπους" του χρησιμοποιούσε δεκάδες διαφορετικές κάρτες καρτοκινητής τηλεφωνίας, τις οποίες είχε προμηθευτεί από τη Ρωσία και την Εσθονία. 

Τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες Σάββατο (25 Απριλίου 2015), στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε υπέδειξε στους αστυνομικούς έγγραφα Βουλγαρικών Αρχών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά.

Ο 34χρονος Ρώσος διώκεται με Ερυθρά Αγγελία της Ιντερπόλ, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη μεταφορά, αποθήκευση και κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε επιπλέον δικογραφία για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 12 κινητά τηλέφωνα, δεκάδες κάρτες κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ των οποίων Εσθονικών και Ρωσικών εταιρειών, πιστωτικές κάρτες με στοιχεία κατόχου τρίτων ατόμων και  η φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, η οποία και εξετάζεται διεξοδικά. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.