Η παρουσίαση του βιβλίου της Αίγλης Μπρούσκου «Λόγω της κρίσεως σας χαρίζω το παιδί μου» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, στις 20:00, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27) 


Η συγγραφέας μετά από έρευνα στα αρχεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» παραθέτει χαρακτηριστικά παραδείγματα για τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά άλλαζαν χέρια στην ελληνική κοινωνία του 20ού αιώνα.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ποια είναι η Αίγλη Μπρούσκου

Η Αίγλη Μπρούσκου (στη φωτογραφία στο κέντρο από εκδήλωση του Αμερικάνικου Κολεγίου) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνολογία στο Παρίσι, στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, και πήρε τη διδακτορική της διατριβή από το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πάντειου Πανεπιστήμιου, με θέμα τη διακίνηση των παιδιών στην ελληνική κοινωνία του 20ου αιώνα. 

Διδάσκει ανθρωπολογικά και λαογραφικά μαθήματα στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης από το 1996, και στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης από το 1987. 

Έχει συνεργαστεί ως ερευνήτρια με το Ίδρυμα Ερευνών για το Παιδί ‘Σπύρος Δοξιάδης’, με το Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας, και με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης. Έχει διδάξει ανθρωπολογία του φύλου στο τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας του ΑΠΘ και στο  Διατμηματικό Πρόγραμμα του ΑΠΘ για την ισότητα και το φύλο.