Την ταινία - θρύλο του Νίκου Νικολαΐδη, "Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα", θα προβάλει η Κινηματογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης σήμερα, Δευτέρα  20/4/2015, στις 9 μ.μ., όπως πάντα στον κινηματογράφο Φαργκάνη.


Την ταινία θα προλογίσει ο κ. Τάσος Ρέτζιος.

Πρόκειται για ταινία - σταθμό του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, που εξιστορεί την επανασύνδεση μιας παρέας αντικομφορμιστών - εκπροσώπων της γενιάς του 50, στην οποία, οι πρωταγωνιστές θα δουν, με τραγικό τρόπο, πως ό,τι έχει περάσει, έχει χαθεί. Ο ένας έρχεται από φυλακή, όπου μπαινοβγαίνει χρόνια, ο άλλος από μια σειρά τυφλών φόνων, ο τρίτος αφήνοντας πίσω του γυναίκα και παιδιά, ο άλλος από την περιπλάνηση και η τελευταία, το κορίτσι της παρέας, σκαστή απ' το τρελοκομείο όπου χρόνια κρύβεται...  Προσπαθούν – μάταια όμως – να ξαναστήσουν την παλιά συμμορία της εφηβείας τους. Η επανάσταση χάθηκε. Ο καθένας θα τραβήξει τώρα για το δικό του θάνατο.

Ο Άκης Παναγιωτίδης, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ο Χρήστος Βαλαβανίδης και η Ρίτα Μπενσουσάν θα ξεστομίσουν, σε διαφορετικά χρονικά σημεία, την ίδια ατάκα: «Ξέρεις πότε χάλασε το πράγμα... όταν εκείνος ο κρετίνος ο Πέρυ Κόμο τραγούδησε την Γκλεντόρα...»  Μόνον ο Κωνσταντίνος Τζούμας θα προσθέσει: «Άκου πτώμα να μαθαίνεις...», έχοντας αγκαλιά ένα συσκευασμένο σε πλαστική σακούλα πτώμα μιας νεαρής γυναίκας...