Έρευνα της εταιρείας «το the ροίητ» παρουσιάζει σήμερα Κυριακή 5 Απριλίου 2015 η «Μακεδονία της Κυριακής», για το πώς βαθμολογούν οι πολίτες την τοπική ηγεσία και την πόλη τους.


Την έρευνα διενήργησε η εταιρεία «to the point», τηλεφωνικώς, στο διάστημα από 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου σε δείγμα 752 ατόμων, ανδρών και γυναικών ηλικίας άνω των 18 ετών, που κατοικούν στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. 

Τα προβλήματα της καθαριότητας και της στάθμευσης εξακολουθούν, όπως και στις προηγούμενες έρευνες, να παραμένουν στην κορυφή του σχετικού καταλόγου. Ειδικότερα στο ερώτημα «ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής σας;» ένας στους τέσσερις (ποσοστό 25,6%) θεωρεί πως είναι η καθαριότητα. Ειδικότερα όσον αφορά το δήμο Θεσσαλονίκης το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο φτάνοντας στο 34,7%.

Στη δεύτερη θέση παραμένει σταθερά το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης (16,3%), στην τρίτη θέση η κατάσταση του οδικού δικτύου (15,7%).

Το κυκλοφοριακό, το οποίο είχε υποχωρήσει στις χαμηλότερες θέσεις τα προηγούμενα χρόνια (στο 5,8%), τώρα επανήλθε υψηλότερα στο σχετικό κατάλογο, καθώς αξιολογείται ως σημαντικό πρόβλημα από το 7,4%.

Απ. Τζιτζικώστας: Όσοι ικανοποιήθηκαν, άλλοι τόσοι... δυσαρεστήθηκαν 

Χαμηλά ποσοστά ικανοποίησης ως προς το έργο του σε σύγκριση με το εντυπωσιακό ποσοστό που έλαβε στις περσινές περιφερειακές εκλογές εμφανίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ειδικότερα στο ερώτημα «είστε ικανοποιημένος ή δυσαρεστημένος από το έργο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας;» ικανοποίηση εκφράζεται περίπου από το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων (ποσοστό 22%), ενώ περίπου άλλοι τόσοι (21,5%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι. Ουδέτεροι εμφανίζονται περίπου τρεις στους δέκα (29,8%). 



Γ. Μπουτάρης: Μόλις ένας στους τρεις ικανοποιημένος

Μικρό, σχετικά, είναι το ποσοστό που δηλώνει ικανοποίηση για το έργο του δημάρχου. Στο ερώτημα «είσαστε ικανοποιημένος ή δυσαρεστημένος από το έργο του δημάρχου Θεσσαλονίκης;» το 35,3% των ατόμων του δείγματος που κατοικούν στον κεντρικό δήμο δηλώνει ικανοποίηση, το 26,3% δυσαρέσκεια, ενώ το 33,4% εμφανίζεται στη ζώνη της ουδετερότητας. 

Βελτίωση στη ζωή στην πόλη με Μπουτάρη βλέπει το 35,5%, αντιθέτως το 17,8% πιστεύει ότι η ζωή στην πόλη χειροτέρεψε, ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα (43,3%) απαντούν ότι στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα παρέμειναν ως είχαν, δηλαδή όπως και με την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στην έντυπη έκδοση της Μακεδονίας της Κυριακής που κυκλοφορεί στα περίπτερα.