Κακό, από κάθε άποψη, ήταν το τέλος της κανονικής περιόδου στο Καυτανζόγλειο, για τον Ηρακλή. Το τηλεοπτικό συνεργείο δέχτηκε επίθεση και αποχώρησε, περίεργοι έκαναν σουλάτσο στα πέριξ κι εντός του αγωνιστικού χώρου, ο Ηρακλής έχασε και επίκειται τιμωρία...


Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: 

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του OTE TV που βρισκόταν στο “Καυτανζόγλειο” για τη μετάδοση του αγώνα Ηρακλής – Λάρισα. Τρεις εργαζόμενοι τεχνικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο” έχοντας υποστεί διάσειση ενώ το βαν του συνεργείου αποχώρησε από το γήπεδο με τη συνοδεία της Αστυνομίας κι ο αγώνας δεν μεταδόθηκε.

Είναι άγνωστη η ταυτότητα των δραστών, αφού αυτοί δεν έφεραν διακριτικά κάποιας ομάδας. Το περιστατικό, όμως, έγινε στον πέριξ του σταδίου του γηπεδούχου χώρο κάτι που μετρά αρνητικά για τον Ηρακλή. Πάντως, οι άνθρωποι του OTE TV μιλούν «για αναίτια επίθεση από ομάδα ατόμων που δεν έφερε διακριτικά κάποιας ομάδας».

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικών Τηλεοράσεων Βορείου Ελλάδος καταδικάζει την επίθεση και δηλώνει ότι δε θα ανεχθεί παρόμοια περιστατικά σε βάρος των μελών της. 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Κάνει λόγο για "σοβαρό επεισόδιο τυφλής οπαδικής βίας", καταδικάζει "αυτά τα νοσηρά φαινόμενα και διαβεβαιώνει τον Έλληνα φίλαθλο ότι, με το νομοθετικό της έργο, η κυβέρνηση στόχο έχει να εξαλείψει τις γενεσιουργές αιτίες των παθογενειών που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Η διοίκηση της Λάρισας, μετά το επεισόδιο και την επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου κατέθεσε αίτημα αναβολής του αγώνα, που μεταβιβάστηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Το αίτημα της θεσσαλικής ομάδας δεν έγινε δεκτό, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε να υπάρχει σχετική έκθεση από τη ΔΕΑΒ και την Αστυνομία.

Στο παιχνίδι τώρα:

Ο Ηρακής ήταν, με μια λέξη, κακός. Στραβά κουτσά φαινόταν να παίρνει το χι, ως το 83 που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Από εκεί κι έπειτα έγιναν... πράγματα και θαύματα: 

Στο 90+15' ο διαιτητής Αντωνίου (Αθηνών) έδωσε -αυστηρό- πέναλτι σε ανατροπή του Παππά από τον Δεληζήση. Κι ακολούθησε πανδαιμόνιο.

Κόσμος και κοσμάκης βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες της Λάρισας κίνησαν να αποχωρήσουν, ο Δεληζήσης αποβλήθηκε, κι όταν τελικά ο αγωνιστικός χώρος «καθάρισε» ο Περόνε στο 90+15' εκτέλεσε το πέναλτι α λα Πανένκα με τον τερματοφύλακα Αποστολίδη να μένει στη θέση του και να βλέπει την μπάλα να έρχεται στην αγκαλιά του.

Αμέσως μετά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τη Λάρισα να πετυχαίνει τον στόχο της (ήθελε νίκη για να μπει στα πλέι οφ) και τον Ηρακλή να γνωρίζει την πρώτη και μοναδική ήττα, έπειτα από 24 αγώνες.

Μετά το παιχνίδι:

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα στο Καυτανζόγλειο και την ήττα του Ηρακλή από την Λάρισα, η Λαμία εξέδωσε ανακοίνωση με ειρωνικό περιεχόμενο. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Φίλαθλοι της Λαμίας χειροκροτήστε το ελληνικό Ποδόσφαιρο, με την ΕΠΟ, τους εισαγγελείς του, τους παράγοντές του, καθώς και τη μεγάλη ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ με την τεράστια ιστορία της…».