Με συνολικά 82 λεωφορεία, πάνω από 4.000 μεταλλωρύχοι, από τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, μεταβαίνουν στην Αθήνα, όπου έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και πορεία προς τη Βουλή.


Οι μεταλλωρύχοι ζητούν τη συνέχιση της λειτουργίας των μεταλλείων. Δηλώνουν πως δεν θέλουν να συναντηθούν με κανέναν υπουργό, αλλά ζητούν την δέσμευση προσωπικά του πρωθυπουργού ότι η επένδυση στη Χαλκιδική θα συνεχιστεί.

Τα λεωφορεία με τους μεταλλωρύχους έφτασαν στη Λαμία λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση και συνεχίζουν την πορεία τους προς Αθήνα, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. 

Κάποιοι από τους μεταλλωρύχους έχουν μαζί τους σκηνές και δηλώνουν αποφασισμένοι να στρατοπεδεύσουν στην Αθήνα, έως ότου βρεθεί λύση...

Η πορεία των μεταλλωρύχων θα γίνει το βράδυ και, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, θα κρατούν φαναράκια στα χέρια.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διοργανώνει, στις 6 το απόγευμα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που ζητούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.