Συμφώνησαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης όλων των κομμάτων, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το μετρό, να συζητηθεί το θέμα στην Ειδική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής παρουσία του αρμόδιου υπουργού και του δημάρχου.

Ο αρμόδιος υπουργός έχει, ήδη, συνομιλήσει τηλεφωνικά για το θέμα αυτό με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Στ. Καλαφάτη κι έχει αποδεχτεί, αρχικά, την πρόταση.

Στη συνεδρίαση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι "όλοι θα πρέπει να αφήσουν κάποιοι τα πολιτικά παιχνίδια στη πλάτη του μετρό". Τόνισε ότι δεν θα πρέπει, παρελκυστικά, να ανοίγουν συζητήσεις για άλλα έργα, αλλά θα πρέπει να δοθεί η έμφαση σε αυτό. "Να υπερασπιστούμε την ολοκλήρωση του έργου και μέσα από αυτή το δημόσιο συμφέρον", πρότεινε, ενώ τάχθηκε κατά ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού. 

Ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι η τοποθέτηση των κονδυλίων του μετρό σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν σημαίνει επ' ουδενί ότι το έργο χάνει τη χρηματοδότησή του που είναι εξασφαλισμενη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης αναγνώρισε ότι "βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδο και ή θα ακυρώσουμε το έργο ή θα διορθώσουμε κάπως τις πληγές του", ενώ ζήτησε και άλλη στάση από την πόλη απέναντι στο κράτος της Αθήνας λέγοντας: "Η πόλη έχει την πολιτική ευκαιρία να ορθώσει επιτέλους το ανάστημά της".

Για την Δέσποινα Χαραλαμπίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, "το αόρατο έργο του μετρό" είναι μία ακόμη απόδειξη του ελλιπούς σχεδιασμού των μέσων μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Υπέρ της πρότασης τάχθηκε η βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, η οποία πρόσθεσε ότι η Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται μόνο το μετρό αλλά και άλλα έργα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, είπε ότι υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει το έργο, για να μη το πληρώσει ο λαός διπλά και τριπλά, αν το έργο κατασκευαστεί με ευθύνη του κράτους. Ωστόσο σε αυτή τη φάση, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην υποστήριξη εργαζομένων και επαγγελματιών.