Στο 85 ο Κάτσε παρέδωσε μαθήματα γεωμετρίας. Με διαβήτη και μοιρογνωμόνιο, έστειλε τη μπάλα πάνω από το τείχος, στο "γ" της εστίας της Κέρκυρας κι έδωσε στον ΠΑΟΚ το τρίποντο της νίκης...


Αυτές οι λέξεις είναι αρκετές για να περιγράψουν όλον τον αγώνα της Κέρκυρας. Γιατί, μεταξύ μας, πέρα από αγωνία, δεν πρόσφερε και τίποτα παραπάνω.

Είναι αλήθεια ότι στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Είχε τρεις καλές ευκαιρίες (τις δύο με Μακ) για να ανοίξει το σκορ. Είχε κι η Κέρκυρα τη δική της, με τον Χαβίτο -αλλά ως εκεί.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν χειρότερο. Η Κέρκυρα, που λέει ότι ήλεγχε το παιχνίδι, είχε, όλη κι όλη, μια ευκαιρία, με μακρινό, αλλά δυνατό και τεχνικό σουτ του Χαβίτο (και πάλι) να πετύχει κάτι. Ο ΠΑΟΚ είχε τη φάση του γκολ. 

Στα αρνητικά για τον Δικέφαλο η αποβολή του Ρατς με δεύτερη κίτρινη. Σωστή η δεύτερη κάρτα. Η πρώτη, όμως;

Τα δυο πέναλτι που ζήτησαν -ένα η κάθε ομάδα- αν δίνονταν θα ήταν τραβηγμένα. Και στις δυο φάσεις δεν υπάρχει πρόθεση. Και, όπως ξέρουμε, η πρόθεση μετράει.

Συγκινητική, τέλος, η παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στις εξέδρες του γηπέδου της Κέρκυρας, στους οποίους αφιέρωσαν τη νίκη, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, οι παίκτες του Γεωργιάδη.

Η ταυτότητα του αγώνα
ΣΚΟΡΕΡ: 83' φάουλ Κάτσε
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 65' Ρατς (2η κ.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20' Γκομές, 70' Μαρκόφσκι, 81' Λεάλ, 86' Γκαζαριάν – 14' Νομπόα, 22' Ρατς, 79' Κάτσε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκομές, Ντιόγκο, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Καρντόσο (77' Λεάλ), Σιόντης (90' Ανδρεόπουλος), Χαβίτο, Γκαζαριάν, Κόντος (63' Φάμπιο), Μαρκόφσκι
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κάτσε (90+2' Γκολάσα), Νομπόα, Μακ (74' Κουλούρης), Αθανασιάδης, Περέιρα (67' Σκόνδρας).