Επίσκεψη εργασίας στη Βουλγαρία το τριήμερο 21 - 23 Απριλίου 2015 θα πραγματοποιήσει πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, με στόχο την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης. 


Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της διπλωματίας των πόλεων, το στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για την προβολή και την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού, εμπορικού, επιχειρηματικού, συνεδριακού, γαστρονομικού, εκπαιδευτικού, αλλά και ιατρικού προορισμού στις γειτονικές χώρες.

Η αντιπροσωπεία, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Σπύρος Πέγκας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι του τουρισμού, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και μονάδων παροχής υγείας της πόλης, θα επισκεφτεί τη Σόφια και τη Φιλιππούπολη. Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει παρουσίαση της Θεσσαλονίκης και στις δύο πόλεις, στις 22 και στις 23 Απριλίου αντίστοιχα, καθώς και διμερείς συναντήσεις εργασίας (b2b) με εκπροσώπους των αντίστοιχων επαγγελματικών κλάδων της Βουλγαρίας.

Πρόκειται για την πέμπτη αποστολή, μετά τις αντίστοιχες στη Σόφια, στα Σκόπια, στο Βελιγράδι και την Κωνσταντινούπολη, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι να προβληθούν με ολοκληρωμένο τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, αλλά και να διευκολυνθούν οι εκπρόσωποι διάφορων επαγγελματικών κλάδων να συνάψουν ή να διευρύνουν συμφωνίες συνεργασίας.