Κύκλωμα παράνομων νομιμοποιήσεων αλλοδαπών, με την αναγνώριση δήθεν εξώγαμων παιδιών, εξάρθρωσε στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία.


Για την υπόθεση συνελήφθησαν, το πρωί της 1 Απριλίου 2015, στο Ληξιαρχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικά τέσσερα άτομα: 31χρονος Πακιστανός, 32χρονη Ελληνίδα που εμφανίστηκε ως βιολογική μητέρα ανήλικου παιδιού και δύο μάρτυρες που θα συνυπέγραφαν την πράξη αναγνώρισης του εξώγαμου παιδιού.

Σε βάρος των συλληφθέντων καθώς και του 27χρονου Πακιστανού «εγκεφάλου» της σπείρας, ο οποίος συντόνιζε και επέβλεπε τη διαδικασία των παράνομων νομιμοποιήσεων, σχηματίστηκε δικογραφία υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, διατάραξη οικογενειακής ειρήνης, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 31χρονος Πακιστανός, προκειμένου να εξασφαλίσει πενταετή άδεια διαμονής από τις αρμόδιες Αρχές, εμφανίστηκε ως πατέρας του ανήλικου παιδιού της 32χρονης Ελληνίδας και πήγε μαζί της στο Ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης, μαζί με δυο μάρτυρες, και κατέθεσε δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων μία συμβολαιογραφική πράξη Εκούσιας Αναγνώρισης Εξώγαμου Τέκνου. Με το που θα «τελείωνε η δουλειά», ο υποψήφιος «πατέρας» θα κατέβαλλε στη σπείρα 1.500 ευρώ, μέρος των οποίων θα παραλάμβανε στη συνέχεια η βιολογική μητέρα του ανήλικου παιδιού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ιθύνοντα νου.