Λιβύη: Πάνω από 20 νεκροί σε μάχες κοντά στην ΤρίποληΤουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε μάχες κοντά στην Τρίπολη, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις.


Την ίδια ώρα, αντιπροσωπείες των δύο αντίπαλων κοινοβουλίων της Λιβύης συνέχιζαν τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Μαρόκο για να τερματιστεί η βία στη χώρα.

Δυνάμεις της κυβέρνησης την οποία αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα συγκρούστηκαν με μαχητές της συμμαχίας Φατζρ Λίμπια (“Η Αυγή της Λιβύης”) στην Τατζούρα, περίπου 30 χλμ. από την πρωτεύουσα. Οι κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον της συμμαχίας  ισλαμιστικών ένοπλων ομάδων στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να ανακτήσουν τον έλεγχο της Τρίπολης.

“Δεκατέσσερις στρατιώτες, τέσσερις μαχητές της Φατζρ Λίμπια και τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) στην Τατζούρα”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στον στρατό και πρόσθεσε ότι οι γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτες οι οποίες αστόχησαν.

“Άλλοι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν”, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει σε ποια πλευρά ανήκαν.

Ένας εκπρόσωπος της Φατζρ Λίμπια στην Τρίπολη, ο Μοχάμαντ Σάμι, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν εχθροπραξίες, όμως έδωσε έναν διαφορετικό απολογισμό σ ό,τι αφορά τις απώλειες στις τάξεις των δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης. “Τριάντα δύο μέλη των δυνάμεων που ξεκίνησαν την επίθεση σκοτώθηκαν”, δήλωσε. “Η Φατζρ Λίμπια ασκεί τον πλήρη έλεγχο στην Τατζούρα. Έγιναν μικρής έκτασης μάχες κοντά σε ένα στρατόπεδο το οποίο ονομάζεται στρατόπεδο 101”, πρόσθεσε.

Μια δεύτερη πηγή προσκείμενη στην διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι διεξάγονταν “σφοδρές μάχες στον τομέα της Τατζούρα, με την υποστήριξη των αεροπορικών μας δυνάμεων που προχωρούν σε πλήγματα”.
______________________________________________________________________________

Από ΑΜΠΕ και Γαλλικό πρακτορείο μέσω naftemporiki.gr

Σχόλια