peripoliko_533_355.jpg

Τις πραγματικές… μπίζνες, που έκανε στη Θεσσαλονίκη 26χρονος Γεωργιανός, αναζητά η αστυνομία.

 

Ο νεαρός συνελήφθη χθες 28 Φεβρουαρίου 2015, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μαζί με 59χρονο Έλληνα. Ο πρώτος έβγαινε από ξενοδοχείο, στο οποίο διέμενε με πλαστά έγγραφα κι ο δεύτερος τον περίμενε σε αυτοκίνητο, έξω από το ξενοδοχείο, έχοντας στην κατοχή του τα πραγματικά έγγραφα του 26χρονου Γεωργιανού.

Οι αστυνομικοί πλησίασαν τον 26χρονο και του ζήτησαν το διαβατήριό του. Εκείνος τους έδειξε διαβατήριο άλλου ατόμου, το οποίο είχε νοθευτεί (του είχαν προσθέσει σελίδα με βίζα). Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κάρτες επιβίβασης για αεροπορική πτήση με τα στοιχεία του νοθευμένου διαβατηρίου, μία σελίδα ηλεκτρονικής κράτησης αεροπορικού εισιτηρίου, βεβαίωση διαμονής σε ξενοδοχείο της Κύπρου και πλήθος αχρησιμοποίητων πακέτων καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Στην κατοχή του 59χρονου συνεργού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το διαβατήριο του νεαρού και βάουτσερ τράπεζας για αποστολή 3.000 ευρώ.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, ενώ, ήδη, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος των δύο συλληφθέντων για «πλαστογραφία», «ψευδή ανωμοτί κατάθεση», «αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος» και παράβαση του νόμου «περί αλλοδαπών». Σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται η συμμετοχή των δύο σε κύκλωμα trafficking.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.