Μια μοναδική εμπειρία είχαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γυμνασίων Αγίου Γεωργίου, Νέας Μαδύτου και Ρεντίνας, καθώς παρακολούθησαν μέσα στο σχολείο τους, συναυλία κλασικής μουσικής, από 40μελή συμφωνική ορχήστρα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.


Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού και κοινωνικού προγράμματος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Βόλβης, με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.




Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους των σχολείων (αίθουσες εκδηλώσεων, γυμναστήρια κλπ) οι μαθήτριες και οι μαθητές, σε πολύ κοντινή απόσταση, είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν μοναδικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, με την άριστη απόδοση των μουσικών της ΚΟΘ και να μάθουν για τα μουσικά όργανα μιας ορχήστρας και την κλασική μουσική γενικότερα.




Υπό τη διεύθυνση των Δημοσθένη Φωτιάδη και Αθανάσιου Σουργκούνη, παρουσιάστηκαν τα έργα: Εισαγωγή από την όπερα Απαγωγή από το Σεράι και τη Συμφωνία αρ. 40 σε σολ ελάσσονα, μέρος Α΄ (Molto Allegro) του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, τον Ουγγρικό χορό αρ. 5 του Γιοχάνες Μπραμς, τη Δωδεκανησιακή Σουίτα αρ. 1 μέρος Ε’ (Andantino quasi parlando) και μέρος ΣΤ’ (Andante lento-Allegro vivo ma non troppo) του Γιάννη Κωνσταντινίδη, το Intermezzo και το Les Toreadors από τη Σουίτα αρ.1 της όπερας Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ και το έργο Πιτσικάτο Πόλκα των Γιόχαν και Τζόζεφ Στράους.




Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, όσο και την πολύτιμη προσφορά του Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος, για τις μοναδικές στιγμές που χάρισαν σε μαθήτριες και μαθητές. Ο δήμος Βόλβης βάζει σε προτεραιότητα όχι μόνο την καλή κτιριακή κατάσταση των σχολείων, αλλά και τη σωστή διαπαιδαγώγηση των μαθητών, όπως είναι και η γνωριμία τους με την κλασική μουσική».