Άστατος κατά περιόδους αναμένεται να είναι σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 ο καιρός, με συννεφιά και τοπικές βροχές, αλλά και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας.


Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα νότια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές τοπικού χαρακτήρα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα χιόνια στα ορεινά (πάνω από 1500μ). Βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα δυτικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές οπού τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στην Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου (πάνω από 1500μ). οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς στην Πελοπόννησο να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένουμε από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5, που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και από το βράδυ δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.