VANCOUVER, BC : OCTOBER 30 - 2009 - - Paul Wright, president and CEO of Eldorado Gold in Vancouver Friday, October 30, 2009.  (Glenn Baglo / Vancouver Sun ) (  Scott Simpson story  ) [PNG Merlin Archive]

Στην Αθήνα έρχεται ο πρόεδρος της Eldorado, της εταιρίας που, μέσω της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. διενεργεί εξορύξεις στη βόρειο Χαλκιδική. Θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

 

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Globe and Mail και αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πολ Ράιτ πιστεύει πως «η νέα κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει το σχέδιο εξόρυξης της εταιρείας από το Βανκούβερ, αν και ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε να το ακυρώσει».

Ο ίδιος αποκαλεί τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην Ελλάδα τα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής, όπου απασχολούν περίπου 2.000 εργαζόμενους και επισημαίνει ότι, με την άνοδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση η τιμή της μετοχής της εταιρίας του έπεσε κατά 20%, ενώ ανέβηκε των ανταγωνιστών.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ανεργία στην περιοχή φτάνει περίπου το 30% και ότι η επένδυση της Eldorado δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης σε έναν τομέα πέραν από αυτόν του Τουρισμού στην περιοχή.

Τέλος, το άρθρο φιλοξενεί και τη δήλωση του κ. Ράιτ για τα όσα έγιναν στις Σκουριές: «Είμαστε αντιμέτωποι με μία μικρή αλλά ηχηρή μειοψηφία διαδηλωτών», φέρεται να λέει.