Το ακριβότερο αέριο κίνησης έχει η Θεσσαλονίκη, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα! Το γεγονός αυτό κίνησε την περιέργεια ενός καταναλωτή με Ι.Χ. που έχει αεριοκίνηση και κατέθεσε μήνυση στον εισαγγελέα.


Στη μήνυσή του, ο εν λόγω καταναλωτής, υποστηρίζει ότι, από την έρευνα που ο ίδιος διενήργησε, προκύπτει πως "κάτι ύποπτο" συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη, με τις τιμές του αερίου κίνησης. Είναι οι ακριβότερες από όλη τη χώρα και, μάλιστα, είναι πανομοιότυπες, από πρατήριο σε πρατήριο!

Η μήνυση με τις υποψίες για τη λειτουργία καρτέλ στο χώρο της τροφοδότησης Ι.Χ. με αέριο έφθασε στα χέρια του εισαγγελέα ποινικής δίωξης Λάμπρου Τσόγκα κι αυτός, με τη σειρά του, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Την ανέθεσε στο τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται ότι, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί θα αρχίσουν έρευνες σε όλο το κύκλωμα διανομής αερίου κίνησης, με πρώτα από όλα τα πρατήρια τα οποία, στη Θεσσαλονίκη, πωλούν ακριβά και... στην ίδια τιμή, από την περιοχή του Αεροδρομίου ως την περιοχή των ΚΤΕΛ Μακεδονίας...