Νέα σύγκρουση "μυρίζει" στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, ειδικά μεταξύ των παρατάξεων που στηρίχθηκαν από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Οικολόγους και άλλα κινήματα, χωρίς να αποκλείεται και… ενίσχυση από τα Δεξιά.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, τάχθηκαν υπέρ των αλλαγών στη χρηματοδότηση των δήμων, με την προϋπόθεση ότι θα τους παρέχεται αυτοτέλεια. Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσυπέγραψε τις δηλώσεις του Στ. Μάνου σχετικά με την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των ΟΤΑ, ενώ και ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η αλλαγή στη χρηματοδότηση είναι αναγκαία, αρκεί να γίνει βάσει σχεδιασμού. 

Η… μάχη αναμένεται σκληρή, αφού στην κρατική επιχορήγηση περιλαμβάνονται όλα: Ακόμη και η μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων! Μάλιστα, ακόμη και εντός ΣΥΡΙΖΑ, δε φαίνεται να υπάρχει ενιαία γραμμή, αφού κάποιοι τάσσονται υπέρ του Βαρουφάκη, που σκέφτεται να κόψει τα πάντα και… Θεός βοηθός, ενώ άλλοι (οι πληροφορίες θέλουν και τον επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη» Τρ. Μηταφίδη σε αυτό το… μπλοκ) επιμένουν στη συμμετοχή του κράτους, αφού η διακοπή της χρηματοδότησης θα ήταν ηλεκτροσόκ με ολέθριες συνέπειες για μικρούς δήμους.