Διακόπηκε, γύρω στις 3 μ.μ., η συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης (στο κτίριο συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην πρώην νομαρχία), μετά από εισβολή κατοίκων των Βασιλικών που αντιδρούν στη δημιουργία εργοστασίου βιομάζας στην περιοχή.

Οι κάτοικοι των Βασιλικών και της Λακκιάς πήγαν με πανό και μαύρες σημαίες στο κτίριο, όπου θα συζητούνταν το θέμα της δημιουργίας μονάδας επεξεργασίας βιομάζας στην περιοχή. Η Επιτροπή επρόκειτο να γνωμοδοτήσει για τους περιβαλλοντικούς όρους. Όμως, με το που κάποιοι πήγαν να εμποδίσουν την είσοδό τους, οι κάτοικοι μπήκαν μαζικά στην αίθουσα, άπλωσαν πανό, που ανέγραφε "Όχι στην Υποβάθμιση της Περιοχής" και "Όχι στο Εργοστάσιο Βιομάζας" κι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ιδιαίτερα όταν κάποιοι αντέδρασαν και λίγο έλειψε εκπρόσωποι του επενδυτή και κάτοικοι να πιαστούν στα χέρια, με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, να κάνει... σπριντ, από τα έδρανα του προεδρείου, στην αίθουσα, για να μπει ανάμεσά τους και υπάλληλο της ΠΚΜ να την απομακρύνει με το ζόρι!

Τελικά η συνεδρίαση διακόπηκε, με τη σκέψη που επικρατεί να είναι νέα συνεδρίαση σε μικρότερη αίθουσα και τους κατοίκους να προειδοποιούν: "Θα ξανάρθουμε"!