metro_ergasies.jpg

Την πρόταση να αναληφθεί η κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης από ενιαίο φορέα κατασκευών του Δημοσίου, επαναλαμβάνει το ΚΚΕ.

 

«Είναι γνωστό πως η έως τώρα κατασκευή του έργου εξελίχθηκε μέσα από διαρκείς εκβιασμούς της Αναδόχου Κατασκευάστριας Κοινοπραξίας για επιπρόσθετα ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (ξεκίνησαν το 2009 με την απαίτηση 113 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι πριν λίγο διάστημα είχαν φθάσει στο ύψος των 560 εκατομμυρίων ευρώ). Επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα και ρεαλιστικότητα της πρότασης του ΚΚΕ για ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών που θα κατασκευάζει και θα υλοποιεί τα έργα υποδομής προς όφελος των εργαζόμενων και της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών», τονίζουν σε ερώτησή τους, προς τους αρμόδιους υπουργούς, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου και Σάκης Βαρδαλής.

Ζητούν να μάθουν ποια μέτρα θα λάβουν οι υπουργοί Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε να επανεκκινήσει το έργο και να σταματήσουν οι απολύσεις.

Να σημειωθεί ότι, η κατασκευάστρια κοινοπραξία απέλυσε, ήδη, 50 εργαζόμενους κι έχει καλέσει τους υπόλοιπους να συναινέσουν στην απόλυσή τους.