Το τι χάσαμε επισημαίνουν, στα βασικά τους θέματα, σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, οι εφημερίδες, με τα μέτρα που πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και τα οποία έγιναν δεκτά στην τηλεδιάσκεψη του Γιούρογκρουπ. 


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Ξέφραγο» αμπέλι το ΑΠΘ

Στους βανδαλισμούς στην Αρχιτεκτονική αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: "Σπασμένα παράθυρα και τζάμια στις τρεις πτέρυγες του Πολυτεχνείου, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, ακαθαρσίες, κατεστραμμένα σχεδιαστήρια και σκορπισμένο εκπαιδευτικό υλικό στο πάτωμα είναι ο απολογισμός του πάρτι που πραγματοποιήθηκε, χωρίς άδεια, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην Πολυτεχνική Σχολή. Κυκλώματα θησαυρίζουν οργανώνοντας παράνομα πάρτι στους χώρους των σχολών, όπου πωλούν και αλκοολούχα ποτά".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ουάου Και αριστερά μέτρα! Στο mail Βαρουφάκη

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κατάργηση φοροαπαλλαγών, επιδομάτων και πρόωρων συνταξιοδοτήσεων! Αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά και τα ξενοδοχεία. «Νέο» μισθολόγιο στο Δημόσιο (και αξιολόγηση). Συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων χωρίς αναφορά στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος! Κανονικά οι ιδιωτικοποιήσεις».

ΕΘΝΟΣ: Τι κρύβει η λίστα Βαρουφάκη

Η εφημερίδα σημειώνει: «Ασφαλιστικό: Φρένο στις πρόωρες συντάξεις σε ΔΕΚΟ, Δημόσιο και τράπεζες. Φορολογικό: Ανατροπές για ΦΠΑ και ενιαία κλίμακα στον φόρο εισοδήματος. Δημόσιο: Νέο μισθολόγιο, με διατήρηση βασικού μισθού και «κούρεμα» έξτρα παροχών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγιος Παϊσιος και Ρωσο-τουρκικός αρμαγεδώνας

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «πόσο κοντά είμαστε σε ένα ρωσοτουρκικό πόλεμο, που κυριολεκτικά θα φέρει χιονοστιβάδα γεωπολιτικών αλλαγών στην Ανατολική Μεσόγειο με άμεσες συνέπειες στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μνημονιακή καταιγίδα σε φόρους, πρόωρες συντάξεις

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ποιες πρόωρες συντάξεις καταργούνται για Δημόσιο, ένστολους, τράπεζες. Τέλος οι εξαιρέσεις του χαμηλού ΦΠΑ για νησιά και προϊόντα. Στις καλένδες η μείωση του ΕΝΦΙΑ και το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: Εθνικό όραμα έγιναν οι φόροι!

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στο 6σέλιδο e-mail που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών στον Πρόεδρο του Eurogroup, περιγράφονται οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα μας έναντι των δανειστών».

Η ΑΥΓΗ: Αλλαγή πορείας

Η εφημερίδα παρουσιάζει τις «βασικές δεσμεύσεις της τετράμηνης συμφωνίας με τους εταίρους: Χτύπημα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Επέκταση Εγγυημένου Εισοδήματος. Ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων χωρίς νέες περικοπές στις συντάξεις».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Όλα στο τραπέζι

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε χθες τον σκόπελο των Ευρωπαίων εταίρων, καθώς το Eurogroup ενέκρινε με τηλεδιάσκεψη τις προτάσεις Βαρουφάκη, οπότε ξεκινά η πραγματική διαπραγμάτευση».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συμφωνία-πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «το Eurogroup ενέκρινε χθες τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τετράμηνη παράταση του προγράμματος».

Ο ΛΟΓΟΣ: Οι δεσμεύσεις Βαρουφάκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «Εγκρίθηκε το ελληνικό αίτημα για τετράμηνη παράταση έπειτα από τη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην οποία εξετάστηκαν οι προτάσεις μεταρρυθμίσεων που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η νέα συμφωνία που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Συμφωνία γεμάτη ασάφειες

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι, "επί της ουσίας χάθηκε η διαπραγμάτευση" και υποστηρίζει πως ο ΣΥΖΙΖΑ "θυμίζει καζάνι που βράζει".

ΤΑ ΝΕΑ: Το κείμενο, οι δεσμεύσεις και τα μέτρα που έρχονται

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ομοιότητες αλλά και σημαντικές διαφοροποιήσεις από το γνωστό mail Χαρβούβελη περιλαμβάνει η προκαταρκτική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές που εγκρίθηκε χθες από το Eurogroup, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η βιταμίνη του ήλιου φάρμακο για το διαβήτη 

Έρευνα που, όπως υποστηρίζει, "μπορεί να οδηγήσει σε θεραπεία για εκατομμύρια ανθρώπους" παρουσιάζει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία "η υγιεινή διατροφή και η υπαίθρια δραστηριότητα είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή του διαβήτη τύπου 2". 


ESPRESSO: Φέσια διαστημικά στο Κολωνάκι

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι, λόγω κρίσης, ενοικιαστές διαμερισμάτων και καταστημάτων της περιοχής εξαφανίζονται νύχτα, αφήνοντας απλήρωτα ενοίκια, ΔΕΗ, κοινόχρηστα...

KONTRA NEWS: Ένα Ταμείο, μία αξιοπρεπή σύνταξη για όλους

Η εφημερίδα γράφει ότι «αποφασισμένος να φτιάξει από την αρχή το ξεχαρβαλωμένο κράτος, το οποίο λυμαίνονταν οι συμμορίες των κρατικοδίαιτων συντεχνιών, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Με μια σειρά από τολμηρές μεταρρυθμίσεις, βάζει οριστικό τέλος στα προνόμια που είχαν εξασφαλίσει κάποιοι επαγγελματικοί κλάδοι».

Star Press: Καυτοί εραστές με χειροπέδες στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθειά του να μιμηθεί σκηνή από την ταινία "Οι 50 αποχρώσεις του γκρι", βρέθηκε στο νοσοκομείο, δεμένο με χειροπέδες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Το νέο συμβόλαιο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «άνοιξε «παράθυρο» για αυξήσεις στον ΦΠΑ. «Φρένο» στις πρόωρες συντάξεις. «Κουπόνι για τρόφιμα και δωρεάν ρεύμα. Προωθείται νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Διαβουλεύσεις για κατώτατο μισθό και απολύσεις. Προτεραιότητα η σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Μπαράζ ανατροπών

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος, ειδικά στο καθεστώς του ΦΠΑ, περιλαμβάνει η λίστα των μεταρρυθμίσεων η οποία εγκρίθηκε χθες από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης».